Tirolci končali zmagoviti niz zmajev

Hokejisti SŽ Olimpije so v petem kolu ICEHL po podaljšku izgubili s tekmeci iz Innsbrucka.
Fotografija: Hokejisti Olimpije so morali priznati premoč igralcem Innsbrucka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije so morali priznati premoč igralcem Innsbrucka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so doživeli boleč poraz v ICEHL, potem ko so pred svojimi navijači po podaljšku s 3:4 (1:0, 1:2, 1:1; 0:1) izgubili z Innsbruckom. Tako se je po treh uspehih končal zmagoviti niz Ljubljančanov, ki se tolažijo s točko.

V izenačeni predstavi prvega dela so do prednosti prišli gostitelji, potem ko je v 13. minuti Daniel Murphy lepo zaposlil kapetana Žigo Panceta, ki je s strelom pod prečko poskrbel za vodstvo. Na začetku drugega dela je sledila hladna prha, ko so gostje hitro izenačili. V 25. minuti je za najlepšo potezo tekme poskrbel izkušeni Aleš Mušič, ki je ušel v nasprotni napad, gostujoči vratar Thomas McCollum je zadrsal iz vrat, a ni bil dovolj hiter, dolgoletni slovenski reprezentant pa je plošček prek njega poslal v prazno mrežo.



V drugi tretjini so imeli hokejisti Innsbrucka trikrat številčno prednost, izkoristili pa so eno, ko so v 35. minuti izenačili na 2:2. Takrat je Martin Ulmer spremenil smer ploščku pred golom in ugnal Žana Usa. Podobno kot v srednji tretjini je bil za zeleno-bele slab tudi začetek zadnje. Hitro so prejeli gol, izid na 3:3 pa so poravnali v 46. minuti, ko je bil ob številčni premoči uspešen Aleksandar Magovac z močnim strelom od daleč.

Ker v rednem delu tekme ni bilo več zadetkov, je sledil podaljšek, v katerem je Daniel Leavens po vsega 76 sekundah za končnih 4:3 premagal Usa, ki se je sicer izkazal s kar 42 obrambami.

V nedeljo (17.30) bodo zmaji, ki so po petih kolih na lestvici tretji, gostovali na Dunaju.



Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: