Tragedija v družini finskega hokejskega zvezdnika

Zakoncema Mikaelu in Emmi Granlund se je rodila mrtva hčerkica.
Fotografija: Mikael in Emmi Granlund preživljata hude trenutke. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Mikael in Emmi Granlund preživljata hude trenutke. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Finski hokejski zvezdnik Mikael Granlund preživlja s svojo soprogo Emmi (in enoletnim sinom Milom) nadvse težke trenutke. Hčerkica, ki sta se je tako zelo veselila, se jima je namreč rodila mrtva.

»Najin angel se je v torek rodil brez srčnega utripa. Upanje sva našla v spoznanju, da nas opazuje nekje zgoraj kakor angel varuh. Verjameva, da se vse zgodi z razlogom,« je Emmi Granlund na družbenem omrežju instagram zapisala pod danes objavljeno fotografijo, na kateri drži rokico mrtve hčerkice. V pičli uri sta prejela 1300 komentarjev, med katerimi jima iskreno sožalje in moč želijo tudi številni zvezdniki iz sveta športa.

Mikael Granlund je še kot najstnik zaslovel leta 2011, ko je v polfinalu svetovnega prvenstva na Slovaškem dosegel izjemen zadetek proti Rusom, tako da je za njihovimi vrati dvignil plošček na palico in ga nato nad ramo ruskega vratarja Konstantina Barulina zabil v gol pod prečko. Zvezdnik iz Ouluja je bil tedaj med najzaslužnejšimi, da so se Finci ovenčali z zlato kolajno.


Že leto pozneje je Granlunda pot vodila v NHL – h klubu Minnesota Wild, za katerega je igral vse do lani, ko se je preselil k moštvu Nashville Predators. V tej (prekinjeni) sezoni je 28-letni Finec zbral 30 točk (17 golov + 13 podaj), skupaj pa jih je v najmočnejši hokejski ligi na svetu dosegel že 352 (111 + 241).

 

Preberite še:

Komentarji: