Žiga Jeglič po litovskem skalpu: Doseganje golov je tako zabavno

Za uvod olimpijskih kvalifikacij gladka zmaga slovenskih hokejistov.
Fotografija: Slovenski hokejisti so do vrha napolnili mrežo gostov z Baltika. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti so do vrha napolnili mrežo gostov z Baltika. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenska hokejska reprezentanca je v Podmežakli po pričakovanju uspešno začela kvalifikacijske boje za olimpijske igre leta 2022. Risi so Litovce brez usmiljenja uplenili z izidom 12:2 in upravičili vlogo favorita.



Seveda dvoma o zmagovalcu ni bilo niti v eni sekundi obračuna v dvorani Podmežakla. Dvomi bi bili stvarni le, če bi se Slovenija in Litva pomerili v košarkarskem športu. Enosmerni promet pred vrati Laurinasa Lubisa je spomnil na lanski obračun na svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu, ko je v Nur Sultanu vrsta takratnega selektorja Iva Jana za konec tekmovanja, na katerem se niso vrniti med elito svetovnega hokeja, Litvo porazila kar z 9:0 in tako udarila piko na i litovskemu izpadu oziroma selitvi v tretji kakovostni razred na svetu.

Žiga Jeglič se je Podmežakli priklonil z dvema goloma v litovsko mrežo. FOTO: Jože Suhadolnik
Žiga Jeglič se je Podmežakli priklonil z dvema goloma v litovsko mrežo. FOTO: Jože Suhadolnik


Pomlajena baltska vrsta je bila na Jesenicah po tehnični plati nedorasla risom selektorja Matjaža Kopitarja, ki pa je vendarle tako izkušen in premeten, da ve, da mora svoje varovance tudi z lažnim alarmom držati v stanju popolne pripravljenosti. Še posebej pa je razveselilo dejstvo, da je po doglednem času, no vmes je bila tudi dopinška kazen zaradi greha na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018 za Jegliča, skupaj zaigral napad Žiga Jeglič-Rok Tičar-Robert Sabolič.
 

Kopitar: Na trenutke je bila čudna tekma


No, selektor Matjaž Kopitar je samo potrdil svoj taktični in pristopni način razmišljanja: "Na začetku smo videli našo odgovornost, disciplino in odločnost, nato pa razumem, da je pri takšnem rezultatu težko ohraniti disciplino v igri povsem stoodstotno. V vsakem trenutku smo skušali najti točko, kaj bi radi počeli, zato smo stimulirali igralce. V nasprotnem primeru je težko, vmes je bila že prav malce čudna tekma, in takrat lahko pride do poškodb. Kakorkoli, prva tekma na turnirju vselej prinaša nekaj živčnosti, prejeli smo dva gola, kar me ni razveselilo. Posebej, ker se je to zgodilo prav ob koncu tretjin. To ni dobro, to moramo odpraviti. Najbolj zadovoljen pa sem z igro tretjega in četrtega napada, hkrati pa vesel, da so bili učinkoviti vsi štirje napadi. Včasih je vse viselo na enemu, ko mu ni šlo, je bilo nato težko."

Žiga Jeglič je v svojo korist odločil tudi veliko prekinitev. FOTO: Jože Suhadolnik
Žiga Jeglič je v svojo korist odločil tudi veliko prekinitev. FOTO: Jože Suhadolnik


V včerajšnji uvodni tekmi je Japonska premagala Hrvaško z 9:0 (4:0, 2:0, 3:0). Hrvaški hokejisti bodo slovenski tekmeci v Podmežakli drevi ob 19. uri, ob isti uri bo v nedeljo še sklepni obračun risov z Japonci. V avgustovsko zadnje sito za zimsko olimpijado leta 2022 vodi le končno prvo mesto.

Preberite še:

Komentarji: