Učinkoviti zmaji na Južnem Tirolskem

Olimpija je izenačila finale alpske lige z Brunicom na 1:1, tekma št. 3 bo v nedeljo (17.30) v Ljubljani.
Fotografija: Žan Jezovšek (v zelenem dresu), Celjan pri ljubljanskem moštvu, se je na drugi tekmi finala AHL odrezal z goloma.

FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Žan Jezovšek (v zelenem dresu), Celjan pri ljubljanskem moštvu, se je na drugi tekmi finala AHL odrezal z goloma. FOTO: Jože Suhadolnik

Hokejisti SŽ Olimpije so po četrtkovem porazu na uvodni tekmi finala alpske lige tokrat navdušili svoje privržence s predstavo št. 2 v Brunicu. Uresničili so cilj vsaj ene zmage na uvodnih dveh tekmah pri najbolje uvrščenem moštvu rednega dela alpske lige, po uvodnem spodrsljaju z 0:3 so bili v drugo prepričljivi in pred 2000 gledalci v polni dvorani slavili zmago z 7:2 (0:0, 6:1, 1:1; Rajsar 3, Jezovšek 2, Vidmar, Pešut) ter tako izenačili skupni rezultat v finalu na 1:1. 

Po izenačeni uvodni tretjini, v kateri ni bilo golov, se je Ljubljančanom odprlo v drugem delu, ko so neusmiljeno polnili mrežo domačega moštva in si tudi po psihološki plati pripravili imenitno popotnico za nadaljevanje serije, ki se zdaj seli v Ljubljano. Tretja tekma bo v nedeljo (17.30), naslednja že dan pozneje, končne odločitve na tivolskem ledu pa še ne bo, saj v finalni seriji moštvi igrata na štiri zmage.

Preberite še:

Komentarji: