Umrl češki hokejski selektor

V 62. letu se je poslovil Miloš Riha, v bratislavskem Slovanu je treniral Žigo Jegliča in Roka Tičarja.

Objavljeno
01. september 2020 05.55
Posodobljeno
01. september 2020 16.21
Češki hokejski selektor Miloš Riha je preminil. FOTO: Erik Simander/AFP
M. U., STA
M. U., STA
Praga - Češki hokejski selektor Miloš Riha je umrl v 62. letu starosti, potem ko je izgubil boj z boleznijo, je potrdila češka hokejska zveza. Nekdanji napadalec Riha je bil zaradi neznane bolezni sredi avgusta sprejet v bolnišnico v Pragi. "Zadnji mesec je bil en velik boj. Za vse nas je smrt tako velikega in čudovitega človeka z ogromnim srcem velik šok," pa je za češko spletno stran iSport dejal sin Miloš.

Riha je vodenje češke izbrane vrste prevzel leta 2018 in jo na svetovnem prvenstvu 2019 v Bratislavi popeljal do četrtega mesta. Češke hokejiste bi moral voditi tudi na letošnjem SP v Švici, ki pa je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedano.
Češka hokejska zveza je sicer že po SP 2019 objavila, da bo Riho ob začetku sezone 2020/21 nasledil Filip Pesan. Riha je treniral tudi klube Spartak iz Moskve, Mytišči, Avangard Omsk, SKA St. Peterburg in Slovan Bratislavo, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka. V vrstah Slovana sta bila takrat tudi slovenska hokejista Žiga Jeglič in Rok Tičar.