Us zaklenil vrata, Olimpija se z Dunaja vrača z novo zmago

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 6. kola lige ICEHL v gosteh premagali dunajsko ekipo Vienna Capitals z 1:0.
Fotografija: Ljubljančani nadaljujejo z izvrstnimi predstavami v razširjenem avstrijskem prvenstvu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ljubljančani nadaljujejo z izvrstnimi predstavami v razširjenem avstrijskem prvenstvu. FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljanski hokejisti so prijetno presenečenje lige ICEHL. Kot novinci so v uvodnih šestih kolih zbrali štiri zmage, tudi v nedeljo pa so na Dunaju odigrali zelo dobro in na koncu zasluženo prišli do novega uspeha, s katerim so se utrdili tik pod vrhom lestvice. V uvodni tretjini zadetkov sicer ni bilo, a so bili aktivnejši gostje. Domači vratar Stefan Steen se je moral večkrat izkazati ob strelih Mihe Logarja, Mihe Zajca, Tadeja Čimžarja in Guillauma Leclerca, a je do konca prvih 20 minut ostalo pri izidu 0:0.

Gostje pa so v izdihljajih te tretjine prišli do pomembne prednosti, saj sta si dva domača igralca sekundo pred koncem zaradi prekrška in nešportnega obnašanja prislužila dvominutni kazni. Razmerje 5-3 pa so Ljubljančani nato izkoristili v začetku druge tretjine, ko je s strelom od daleč za prvi zadetek na tekmi poskrbel Aleksandar Magovac.

Sredi tekme so do prve številčne prednosti prišli domači, a so se zmaji ubranili. Potem pa sta sledila še nevarna strela Blaža Tomaževiča in Jake Sodje, a je bil Steen na pravem mestu, pri eni od akcij pa so sodniki po ogledu posnetka ocenili, da plošček ni prešel golove črte vrat domače ekipe.
 

Nov »shutout«


Ob koncu tretjine je imel ob nekaj nevarnih strelih Dunajčanov več dela tudi ljubljanski vratar Žan Us, a ni klonil. Izkazal se je tudi na začetku zadnje tretjine, ko so imeli domači igralca več. Tudi v zadnji tretjini je bilo razmerje podobno, gostje so narekovali ritem in bili nevarnejši, toda poskusa Luke Kalana in Sodje po protinapadu je ukrotil domači vratar.

Pet minut pred koncem bi zmago lahko potrdil Žan Jezovšek, a je zadel okvir gola. V zadnji minuti so domači tvegali brez vratarja, gostje pa so ta zadnji nalet zdržali in se lahko veselili novih treh točk in »shutouta« svojega vratarja.

Ljubljančani bodo naslednji tekmi v ligi igrali na domačem terenu; v petek s Pustertalom, v nedeljo pa s Salzburgom.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: