V Kaliforniji znova posijalo sonce, zdaj v Edmonton

Po visokem drugem porazu v tretji tekmi prvega kroga končnice NHL so hokejisti LA Kings s 4:0 premagali kanadske tekmece in izenačili izid v zmagah na 2:2.
Fotografija: Vratar Los Angeles Kings Jonathan Quick je za imenitno predstavo prejel tudi čestitko kapetana Anžeta Kopitarja. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Vratar Los Angeles Kings Jonathan Quick je za imenitno predstavo prejel tudi čestitko kapetana Anžeta Kopitarja. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Usa Today Sports

Hokejisti Los Angeles Kings so zmagali na četrti tekmi končnice v zahodni konferenci NHL. Kralji so davi na domačem ledu s 4:0 odpravili Edmonton ter izid v boju na štiri zmage izenačili na 2:2. Slovenski as v dresu Los Angelesa Anže Kopitar je sprožil tri strele na gol v 23 minutah na ledu.

Mojstrsko je tekmo opravil vratar kraljev Jonathan Quick, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno ter zaustavil vsega skupaj 31 strelov na gol Edmontona. Med enim od branjem je celo izgubil rokavico in še vedno obranil gol z levo roko brez rokavice.

Carl Grundstrom je dosegel dva gola v tretji tretjini, potem ko sta Trevor Moore in Troy Stecher zadela v prvi tretjini. Los Angeles pa je odločno zaprl oba najboljša strelca gostujoče zasedbe Connorja McDavida in Leona Draisaitla.

Los Angeles je dosegel prvo zmago v končnici na domačem ledu, odkar je klub leta 2014 drugič dvignil Stanleyjev pokal.

Mike Smith je ustavil 42 strelov za Oilerse, toda McDavid, Draisaitl in Evander Kane so se po dveh prepričljivih zmagah tokrat bili prisiljeni boriti za vsako priložnost za strel na gol. Obramba kraljev je hokejistom Edmontona parala živce, kar je v zadnjih minutah privedlo do številnih zaustavitev in skorajda pretepov.

Peta tekma bo v Edmontonu, šesta v Los Angelesu, morebitna sedma pa znova v Edmontonu.

Preberite še:

Komentarji: