V končnici ni časa za oddih in objokovanje težav

Olimpija po črni sredi v AHL danes odločno po zmago – Zasuk na Jesenicah.
Fotografija: Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Foto Leon Vidic/Delo

Udeleženci končnic ligaških tekmovanj so se že neštetokrat prepričali o tem, da izločilni boji prinašajo povsem novo zgodbo v primerjavi s tisto iz prejšnjih mesecev. In s tem se zdaj srečujejo ljubljanski in jeseniški hokejisti v alpski ligi. Slednjim kaže precej bolje, podoba je drugačna od tiste, ki smo jo spremljali v zadnjih mesecih.
SŽ Olimpija je na tekmi št. 2 pri moštvu Rittna gladko izgubila z 0.4, ob porazu je za ljubljansko moštvo boleče spoznanje tudi o poškodbi Mihe Zajca, hokejista iz udarnega napada. A v silovitem ritmu končnice preprosto ni časa za objokovanje nastalih težav. Ljubljanska slačilnica je med sezono dobro delovala, zmaji so ohranjali samozavest, zato je pričakovati, da se bodo odločno lotili drevišnje naloge z Rittnom (Tivoli, 19.15) in si na domačem ledu poskusili priigrati vodstvo v seriji na štiri zmage z 2:1. Časa za oddih in temeljito pripravo za naslednjo nalogo pa ne bo kaj prida, že v nedeljo bodo zeleno-beli gostovali v Italiji.
Tudi v jeseniškem taboru zdravstveni bilten ni brezhiben, poškodovana sta silno pomembna člena napada Tadej Čimžar in Luka Kalan. A v pričakovanju današnje tretje tekme četrfinalne serije v Asiagu (20.30) je v taboru slovenskih prvakov vedro ozračje. Proti branilcem lovorike v AHL vodijo že z 2:0, navijači se vračajo na tribune, sredina predstava, ki jo je z golom v 18. minuti podaljška odločil Philippe Paradies, je bila na najvišji ravni te sezone v Podmežakli. Prav na dan, ko so Jesenice praznovale 90 let od pridobitve mestnih pravic.

Preberite še:

Komentarji: