V Olimpijini rubriki porazi nastaja pajčevina

Za konec leta so v Alpski hokejski ligi Ljubljančani zmagali v Salzburgu, Jeseničani pa v Zell am Seeju
Fotografija: Žan Jezovšek je v Salzburgu podaljšal Olimpijin niz na osem zmag. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Žan Jezovšek je v Salzburgu podaljšal Olimpijin niz na osem zmag. FOTO: Matej Družnik/Delo

Na najlepši možni način sta SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice sklenila zadnje tekme v letu v Alpski hokejski ligi. Zeleno-beli so resda šele po zadnjem kazenskem strelu strli odpor mladih Salzburžanov, a podaljšali niz tekem brez poraza, ki traja že od 17. novembra. Jeseničani so po hudem boju ugnali Zell am See. Ljubljančani in Jeseničani bodo v novem letu nadaljevali sezono v četrtek v gosteh v Zell am Seeju in Celovcu.

S hitrim golom v 4. minuti je Gal Koren zapeljal Ljubljančane v vodstvo in na prste ene roke bi lahko prešteli maloštevilne gledalce, ki so pričakovali, da bodo gostje ostali pri enem golu in da se bo tekma raztegnila do kazenskih strelov. Toda Ljubljančanom se je prvič v sezoni zgodilo, da so odigrali podaljšek in da so o zmagovalcu odločali prav kazenski streli, potem ko so mladi in zagnani gostitelji izničili zaostanek že v 15. minuti. V zadnji tretjini pa je bil zanje nerešljiva uganka ljubljanski vratar Žan Us. Ubranil je 14 strelov. Drugi junak za 18. zmago, osmo zaporedno je bil Žan Jezovšek.

Jeseničani bi lahko že veliko prej razblinili neznanke o zmagovalcu kot v zadnji tretjini. Gostitelji so bili do jeseniškega vodstva v 9. minuti nevarnejši, potem pa so bili v senci razigranih in iz tekme v tekmo samozavestnejših gostov. Razmerje strelov 42:21 v prid Gorenjcev pove največ, pri čemer so bili neučinkoviti predvsem v drugi tretjini, v kateri je domače moštvo ohranjal v igri vratar Patrick Machreich. Po 40 minutah je bilo v tej statistični prvini kar 28:13. Zmago sta potrdila zaporedna gola z igralcem več, s katerima so Jeseničani dobili nagrado za trd trening tega pomembnega segmenta.

Komentarji: