V sredo zmaga, a tudi opozorilo

Olimpija doma z Rittnom, Jesenice na tuje.
Fotografija: Aleš Kranjc se je dobro prilagodil ljubljanskemu hokejskemu utripu.
FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Aleš Kranjc se je dobro prilagodil ljubljanskemu hokejskemu utripu. FOTO: Roman Šipić

Ljubljana – Pred slovenskima moštvoma v alpski hokejski ligi je zahteven konec tedna. SŽ Olimpija se bo pomerila s podprvaki prejšnje sezone iz Rittna, pred SIJ Acronijem Jesenicami je dvojček gostovanj v Milanu in Feldkirchu.

Ljubljančani so se na sredin večer veselili druge zaporedne zmage na domačem ledu, s težko muko so strli oreh iz Zell am Seeja 2:1. Drugi gol je za zmaje zabil izkušeni branilec Aleš Kranjc, učenec jeseniške hokejske šole z dolgoletnimi izkušnjami na tujem: "Alpska liga mi ob prihodu v Ljubljano ni bila popolna neznanka, vesel pa sem, da sem se hitro prilagodil igri ljubljanskega moštva, pri katerem se zdaj prav dobro počutam." Obenem je prikimal oceni, da je bilo v sredini predstavi preveč napak in nihanja v igri: "Drži, proti Rittnu moramo biti boljši. Ne gre za moč tekmeca, temveč za to, da pokažemo tisto, kar vadimo na treningu." Tekma v Tivoliju se bo danes začela ob 17.30.

Železarji so pred prvim dvojčkom gostovanj. Najprej bodo igrali pri ligaških novincih v Milanu, nato jih čaka jutri zahtevna preizkušnja pri Feldkirchu, ki ga zdaj vodi Nik Zupančič, nekoč tudi trener Jesenic. V gorenjskem taboru so bili nazadnje zadovoljni ob zmagi v derbiju z Asiagom, skrbi pa jih poškodba križnih vezi Davida Rodmana, ki ga predvidoma še dolgo ne bo na ledu.

Komentarji: