V St. Louisu se je igralo po notah Kraljev

Los Angeles Kings so na gostovanju dosegli šesto zaporedno zmago, Anže Kopitar ni vpisal novih točk.
Fotografija: Los Angeles z Anžetom Kopitarjem je v odlični formi. FOTO: Jeff Curry/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Los Angeles z Anžetom Kopitarjem je v odlični formi. FOTO: Jeff Curry/Usa Today Sports

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v St. Louisu potrdili status najbolj vroče ekipe lige, zmagali so z 2:1 in dosegli šesto zaporedno zmago.

V vratih Kraljev je bil razpoloženi Calvin Petersen, ki je na svoji deseti tekmi sezoni ustavil 35 strelov in svoji ekipi pomagal ustaviti začetni nalet gostiteljev.

Los Angeles se je pritiska otresel z goloma v drugi tretjini. Najprej je v 31. minuti zadel Alex Iaffalo, ki je bil na pravem mestu ob strelu Dustina Browna in je odbiti plošček poslal v mrežo, prednost pa je v 37. minuti podvojil Andreas Athanasiou, ki je natančno zadel z leve strani.

Domačini so častni zadetek dosegli v 59. minuti prek Oskarja Sundqvista.

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je bil na ledu slabih 22 minut in v tem času sprožil en strel v nasprotnikov gol, vendar pa ostal pri 21 točkah v sezoni (4 goli in 17 asistenc).

Kralji so z 21 točkami na tretjem mestu zahodne divizije, pred njimi sta St. Louis (22) in Vegas (23).


Montreal odpustil Juliena


Moštvo Montreal Canadiens je odpustilo glavnega trenerja Claudea Juliena, njegovo mesto pa bo do konca sezone zapolnil dosedanji pomočik Dominique Ducharme​je.

Montreal je na 18 tekmah osvojil 22 točk in zaseda četrto mesto v severni diviziji. Kanadsko moštvo je odlično začelo sezono na in prvih dvanajstih tekmah zmagalo osemkrat, na zadnjih šestih tekmah pa je bilo uspešno le enkrat.

Claude Julien je klub vodil od februarja 2017 in na večni lestvici trenerjev z največ zmagami zaseda 13. mesto (667), po številu tekem pa je na 17. mestu (1,274).

»To se dogaja v vseh športih. Claude je zelo dober trener, vendar pa igralci na določeni točki potrebujejo nov glas. To sem opazil, da se je v zadnjih tednih dogajalo tudi v našem klubu,« je sporočil generalni menedžer kluba Marc Bergevin.

Rezultati lige NHL
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 1:2 (Kopitar strel v 21:45)
Florida Panthers - Dallas Stars 0:3
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 3:0
Philadelphia Flyers - New York Rangers 4:3
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 2:1 *po podaljšku
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 4:3 *po kazenskih strelih
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2:6

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: