V Tivoli po vizum elitnega razreda

Napovedi so se uresničile, stroški za ureditev hokejskega prizorišča v Stožicah bi bili pretirano visoki.

Objavljeno
30. september 2019 11.01
Posodobljeno
30. september 2019 11.16
Slovenska hokejska reprezentance se je nazadnje s svetovno elito merila na olimpijskem turnirju v Pjongčangu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Ljubljana - Zdaj ni več nikakršnih dvomov, naslednje SP skupine B v hokeju bo v ljubljanski dvorani Tivoli. Pri slovenski zvezi so si priborili prirejanje prvenstva na majskem kongresu v Bratislavi, a takrat so se spogledovali z mislijo, da bi tako kot leta 2012 to tekmovanje priredili v največji pokriti areni pri nas – v Stožicah.

Toda ker ta že od prvega dne dejansko ni namenjena dogodkom na ledeni ploskvi, brez visokih dodatnih stroškov za urejanje prizorišča ne bi šlo. Najsodobnejši hokejski objekt je ta čas pri nas na Jesenicah, a ob koncu je odločala logistika z bližino namestitev pri tivolski dvorani in tudi tradicijo tekmovanj v zadnjih dveh desetletjih v tem osrednjem ljubljanskem parku.

Prvenstvo bo od 27. aprila do 3. maja 2020, prvi dve moštvi pa se bosta uvrstili na tekmovanje najvišjega razreda v Belorusijo in Latvijo maja 2021. Poleg naših risov se bodo za napredovanje borili še Avstrijci, Francozi, Madžari, Južni Korejci in Romuni.

»Svetovno hokejsko prvenstvo se po desetih letih vrača v dvorano Tivoli, kjer smo prvič doživeli uvrstitev v elitno skupino svetovnega hokeja. Navijaško ozračje bo zagotovo največji čar prvenstva. Bližina mestnega jedra ponuja veliko aktivnosti po hokejskem spektaklu, bližina slovenskih turističnih biserov pa priložnost za zanimive dnevne izlete v prostih dneh,« je dejal Matjaž Rakovec, predsednik HZS.