V Tivoliju novi predsednik

Proračuna zmajev in železarjev manj kot milijon €
Fotografija: Tomaž Vnuk (levo) bo poslej športni direktor SŽ Olimpije, Miha Butara pa predsednik. Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Tomaž Vnuk (levo) bo poslej športni direktor SŽ Olimpije, Miha Butara pa predsednik. Foto Blaž Samec

Ljubljana, Jesenice – Letna občna zbora vodilnih slovenskih hokejskih klubov sta se razpletla hitro in učinkovito. V taboru državnih prvakov so predsednika Anžeta Pogačarja izvolili tudi za prihodnja štiri leta, novi prvi mož SŽ Olimpije pa je Miha Butara.

Siniša Uroševič

Ljubljanski hokejski klub ima novega predsednika. To je najpomembnejša vest včerajšnjega občnega zbora tivolskega kluba, pri katerem so jasno razgrnili cilje, da si želijo v prihodnji sezoni po tekmovalni plati doseči več. Športno strategijo bo še naprej vodil Tomaž Vnuk, a poslej ne bo več imel predsedniške vloge. Ta je včeraj v Tivoliju pripadla Mihi Butari, predstavniku Slovenskih železnic, glavnega pokrovitelja zmajev. In kot je poudaril, ne gre le za željo po odmevnejših dosežkih na ledu kot v zadnji sezoni, ko je Olimpija ostala tako brez šampionske lovorike kot tudi pokalne, temveč tudi za lepšo podobo hokeja v glavnem mestu. »Želimo si, da so naše tekme družinski dogodek, da ljudje pridejo in uživajo v hokeju in druženju,« je poudaril novi predsednik in zadržano spregovoril o tako želenem vstopu v EBEL: »Če bomo imeli denarne možnosti, se bomo lotili boja za udeležbo v tem tekmovanju, a zaenkrat bi ostal previden.«

Slovenske železnice bodo sicer prispevale 250.000 evrov na sezono, kar je dobra polovica predvidenega proračuna ljubljanskega kluba. Ta bo znašal okrog 450.000. Pri moštvu sicer zaenkrat ne bo tujih okrepitev, športnemu direktorju Vnuku je žal, da v vratih ne bo več Roberta Kristana, med izkušenim jedrom moštva Andrej Hebar odhaja na Madžarsko, Matic Kralj pa v trenerske vode.


Soglasno za Pogačarja


V taboru državnih prvakov na Jesenicah so si včeraj močno oddahnili. Potem ko je bila namreč prihodnost državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev po koncu sezone nekaj časa negotova, je nadaljevanje prekinjenega občnega zbora, ki so ga začeli 20. aprila, prineslo za zvrhan koš optimizma. Dosedanjega uspešnega predsednika Anžeta Pogačarja so navzoči soglasno izvolili za novi štiriletni mandat, izbral si je novega podpredsednika Boštjana Noča, predsednika Čebelarske zveze Slovenije. Besede slednjega o novi podobi dvorane v rdeči barvi, med drugim načrtujejo jeseni obesiti pod strop dvorane zastave z letnicami naslovov državnih prvakov na Jesenicah, so pritegnile precej pozornosti na občnem zboru. K vodstvu kluba prihajajo posamezniki iz nekaterih pomembnih gorenjskih podjetij, do naslednjega tedna bodo tudi iz Acronija sporočili ime svojega predstavnika v upravnem odboru. Pri klubu so se dogovorili o sodelovanju s podjetjem za trženje na spletnem omrežju Goclick.

Železarji sicer nameravajo v novo sezono vstopiti s proračunom 500.000 €, jedro moštva naj bi bilo podobno tistemu iz prejšnje sezone, jasno pa je le, da ne bo več dosedanjih tujcev: vratar Clarke Saunders bo predvidoma športno pot nadaljaval na Slovaškem, napadalec Markus Piispanen pa v Franciji.

Komentarji: