V Torontu rafal golov potopil Kalifornijčane

Los Angeles Kings je v Kanadi prejel zaušnico in izguibil z 0:5, potemko je štiri gole prejel v drugi četrtini. Anže Kopitar igral dobrih 16 minut.
Fotografija: Prva tekma na turneji po Kanadi se za Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings ni izšla prijetno, v drugi v noči na nedeljo bodo Kalifornjičani gostovali v Montrealu. FOTO: Claus Andersen/AFP
Odpri galerijo
Prva tekma na turneji po Kanadi se za Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings ni izšla prijetno, v drugi v noči na nedeljo bodo Kalifornjičani gostovali v Montrealu. FOTO: Claus Andersen/AFP

Hokejisti Los Angeles Kings so NHL v gosteh izgubili proti Torontu z 0:5. Anže Kopitar je v dresu kraljev na ledu prebil 16:24 minute in na vrata tekmecev sprožil dva strela.

Toronto se je s 17. zmago in 40. točko v sezoni približal Bostonu (43) na vrhu atlantske divizije. Bruins imajo tudi najboljši izkupiček celotne lige NHL.

Los Angeles je v pacifiški diviziji ostal na tretjem mestu, skupno pa na petem v zahodni konferenci. Zbral je 32 točk po 29 obračunih.

V prvi tretjini golov ni bilo, v drugi pa so domači v razmaku dobrih osmih minut zadeli štirikrat. Med njimi tudi Mitch Marner za 4:0, ki je še na 21. tekmi zapovrstjo dosegel vsaj točko. V izjemnem nizu je 25-letnik dosegel 10 golov in 18 podaj.

»Še zdaleč nismo igrali, kot bi morali,« je po tekmi priznal Kopitar.

»Že prva tretjina se je končala z 0:0 predvsem po zaslugi našega vratarja. Zasluži si vse pohvale, saj v polju nismo bili dovolj dobri,« je še dodal 35-letni Hrušičan.

Jonathan Quick je v vratih kraljev obranil 36 od 41 strelov, Ilja Samsonov pa je na drugi strani ustavil vseh 29 strelov.

Naslednja priložnost za moštvo iz Los Angelesa bo v noči na nedeljo, ko se bo prav tako v gosteh pomerilo z Montrealom.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: