V tretjem podaljšku metla za Edmonton

Winnipeg je z zlatim golom Kyla Connorja dosegel četrto zmago in se uvrstil naprej. Čaka zmagovalca serije med Torontom in Montrealom.
Fotografija: Kyle Connor je dosegel odločilni gol. FOTO: David Lipnowski/AFP
Odpri galerijo
Kyle Connor je dosegel odločilni gol. FOTO: David Lipnowski/AFP

Kanadsko moštvo Winnipeg Jets je napredovalo v drugi krog končnice NHL. Winnipeg je v kanadskem obračunu s 4:0 v zmagah izločil tekmece iz Edmontona Oilers. Med najboljših osem so že tri ekipe: Winnipeg, Boston in Colorado.

Hokejisti Winnipega so se na odločilni četrti tekmi morali res potruditi. Zmagovalca tekme in te uvodne kanadske serije je odločil šele tretji podaljšek. Po rednem delu tekme ter po prvem in drugem podaljšku je bil namreč izid tekme 3:3. Zlati gol je prispeval Kyle Connor, ki je zadel v sedmi minuti tretjega podaljška za zmago s 4:3 na tekmi, po kateri so se od bojev za Stanleyjev pokal morali posloviti hokejisti Edmontona, ki so redni del sezone v povsem kanadski severni skupini na lestvici končali pred Winnipegom in so veljali za favorite na papirju.Edmontonu v končnici ni pomagalo niti dejstvo, da je bil njihov član Connor McDavid najboljši strelec rednega dela sezone 2020/21 lige NHL. Za Winnipeg je v rednem delu tekme dvakrat zadel Mark Scheifele, ki je s svojim drugim golom poskrbel za izenačenje 3:3 in prvi podaljšek, Connor Hellebuyck pa je ubranil 37 strelov na gol. Med strelce se je vpisal tudi Mason Appleton.

Za Edmonton so zadeli McDavid, Ryan Nugent-Hopkins in Alex Chiasson, vratar Mike Smith pa je zbral 39 obramb. Winnipeg bo v drugem krogu končnice igral z zmagovalcem serije med Montreal Canadiens in Toronto Maple Leafs, ki vodi z 2:1 v zmagah.Končnica, 1. krog:

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2:3 (2 podaljška)
- NY Islanders vodijo s 3:2 v zmagah

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 1:2
- Toronto vodi z 2:1 v zmagah

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 4:3 (3 podaljški)
- Winnipeg je dobil serijo s 4:0 v zmagah

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:1
- Tampa Bay vodi s 3:2 v zmagah

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 2:4
- Las Vegas vodi s 3:2 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: