V zadnjih dvajsetih minutah so se sneli z verige

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL s 5:3 premagali Arizono. Anže Kopitar je bil dvakratni podajalec.
Fotografija: Anže Kopitar (levo) je LA Kings popeljal do 26. zmage. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar (levo) je LA Kings popeljal do 26. zmage. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL s 5:3 premagali Arizono. Zmago so si kralji priborili z izjemno zadnjo tretjino, ko so dosegli tri gole, pri zadnjem je podal tudi slovenski zvezdnik moštva Anže Kopitar.

Slovenski zvezdnik je sicer skupaj zapisal dve podaji, saj je prispeval tudi pri izenačujočem zadetku za 1:1 v prvi tretjini. Oba gola z njegovo pomočjo je dosegel Adrian Kempe.

Moštvo iz mesta angelov je sicer večino gostovanja lovilo domačine. Po uvodnem golu Antona Stralmana v prvi tretjini je Arizona v drugi prišla do dveh zadetkov za vodstvo s 3:1. Uspešna sta bila Lawson Crouse in Clayton Keller.

Priključek za preobrat Los Angelesa je še dobro minuto pred zadnjo tretjino z golom dosegel Drew Doughty. V zadnji tretjini pa so kralji s tremi goli od 7. do 11. minute prevzeli nadzor. Poleg Kempeja je svoj drugi zadetek dosegel tudi Doughty, izenačujočega za 3:3 pa je prispeval Trevor Moore.

LA Kings so se s šesto zmago na zadnjih desetih tekmah prebili na osmo mesto zahodne konference z izkupičkom 26 zmag in 17 porazov ter sedmih odigranih podaljškov. Trenutno so pri 59 točkah, 17 za vodilnim moštvom lige Coloradu. Za Kopitarja in soigralce je zdaj na vrsti še ena tekma proti Arizoni, ki bo v noči iz srede na četrtek.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: