V Zagrebu rojeni slovaški branilec pljunil Švicarja

Češki hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi proti Švedom nadomestili zaostanek z 0:2, polom Slovakov.
Fotografija: Mislav Rosandić (desno) je pljunil Švicarja Jonasa Siegenthalerja. FOTO: Gints Ivuskans/AFP
Odpri galerijo
Mislav Rosandić (desno) je pljunil Švicarja Jonasa Siegenthalerja. FOTO: Gints Ivuskans/AFP

Švicarski hokejisti so si na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu elitnega razreda v Latviji hitro opomogli od torkovega šoka, ko so kar z 0:7 klonili pred Švedi. Danes popoldne so z enako razliko – 8:1 (1:0, 3:0, 4:1; Diaz 10., Andrighetto 21., Loeffel 26., 55., Hofmann 37., 53., Meier 41. Kurashev 45.; Kristof 46.) odpravili Slovake in jim tako prizadejali prvi poraz na tem šampionatu. To je le še en dokaz, kako nepredvidljiva je postala najhitrejša moštvena igra na svetu, v kateri lahko očitno vsak (visoko) premaga vsakogar.

»Kljub visokemu porazu s Švedi smo ostali samozavestni, saj smo vedeli, česa smo sposobni. Na tem bomo gradili naprej,« je razkril strelec dveh golov Romain Loeffel. Omeniti kaže gnusno potezo v Zagrebu rojenega slovaškega branilca Mislava Rosandića, ki je slabih deset minut pred koncem (pri izidu 1:6) pljunil Švicarja Jonasa Siegenthalerja, zaradi česar je moral predčasno v slačilnico.


Čehom (na fotografiji desno Jakub Flek) je proti Švedom uspel izjemen zasuk. FOTO: Gints Ivuskans/AFP
Čehom (na fotografiji desno Jakub Flek) je proti Švedom uspel izjemen zasuk. FOTO: Gints Ivuskans/AFP


Čehi od 0:2 do zmage s 4:2


V derbiju skupine A so Čehi v zadnji tretjini proti Švedom nadomestili zaostanek z 0:2 in na koncu zmagali s 4:2 (0:2, 0:0, 4:0; Vrana 42., Kovar 45., Klok 49., Flek 59.; Wingerli 13., Rakell 16.). Hokejisti s tremi kronami na prsih tako po štirih kolih ostajajo na dnu lestvice skupine A.

Finci so potrdili vlogo favoritov proti Italijanom. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Finci so potrdili vlogo favoritov proti Italijanom. FOTO: Ints Kalnins/Reuters


V skupini B so Američani s 4:2 (2:2, 2:0, 0:0; Tennyson 2., Boyle 15., Moore 32., Beniers 34.; Indrasis 6., Krastenbergs 17.) premagali Latvijce, branilci naslova svetovnih prvakov Finci pa so upravičili vlogo favoritov proti Italijanom in se veselili zmage s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0; Sund 7., 29., Ruotsalainen 9.). Naši zahodni sosedi ostajajo tako edini, ki na tem svetovnem prvenstvu niso osvojili še niti ene točke.

Preberite še:

Komentarji: