Vancouver se je znesel nad Ottawo

Na edini tekmi lige NHL je v severni diviziji Vancouver s kar 7:1 premagal Ottawo.
Fotografija: Napadalec Vancouvra Brandon Sutter (20) je pri visoki zmagi dosegel 3 gole. FOTO: Bob Frid Usa/Today Sports
Odpri galerijo
Napadalec Vancouvra Brandon Sutter (20) je pri visoki zmagi dosegel 3 gole. FOTO: Bob Frid Usa/Today Sports

V severnoameriški ligi NHL je ponoči potekala le ena tekma, na kateri so se Vancouver Canucks s 7:1 znesli nad Ottawo.

Dvoboj najslabših ekip severne divizije sta zaznamovala trikratni strelec Brandon Sutter in vratar Thatcher Demko, ki je ustavil 35 izmed 36 strelov.

Ottawi nikakor ni steklo v napadu in je zapravila vseh pet power-playjev, večje število strelov je bila le slaba tolažba (36:35).

V prvi tretjini sta sta za Vancouver zadela Brandon Sutter v 10. in Tyler Motte v 15. minuti.

Po odmoru je Ottawa začasno ujela priključek, ko je v 22. minuti izid znižal Austin Watson. A domači so odgovorili z obrestmi, Tanner Pearson je le 30 sekund kasneje zadel za 3:1, Brandon Sutter pa je v 38. minuti z igralcem manj povišal na 4:1.

Gostje so v zadnji tretjini klonili še trikrat. Quinn Hughes je zadel v 53., Olli Juolevi v 56. minuti, uspešen večer pa je v zadnji minuti zaokrožil prvi junak Brandon Sutter, ki je ukradel plošček in uspešno zaključil protinapad za končnih 7:1.

V noči s torka na sredo bo aktiven najučinkovitejši hokejist lige Anže Kopitar, ki bo z Los Angelesom gostoval pri Minnesoti.


Rezultat lige NHL
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 7:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: