Vegas s četrto zmago potrdil sijajno formo

Vegas Golden Knights so dobili tudi četrto tekmo sezone, Arizono so odpravili s 5:2.
Fotografija: Vegas je na začetku sezone dosegel štiri zmage po rednem delu. FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
Vegas je na začetku sezone dosegel štiri zmage po rednem delu. FOTO: Ethan Miller/AFP

Hokejisti Vegasa blestijo na začetku nove sezone lige NHL. Na svoji četrti tekmi so še četrtič zmagali po rednem delu, Arizono so na svojem ledu premagali s 5:2.

Vegas Golden Knights imajo najboljši izkupiček med vsemi moštvi lige, na prvih štirih tekmah pa so ob popolnem izkupičku zabili tudi 16 golov (razmerje 16:7).

Na tokratnem obračunu z Arizono niso izgubljali časa. Že v prvih desetih minutah so zadeli dvakrat, strelca sta bila Shea Theodore​ v 6. in Alex Pietrangelo​ v 9. minuti.

Domači so v drugi tretjini še povečali prednost z golom Marka Stonea v 31. minuti, gostje pa so izid hitrno znižalali z golom Nicka Schmaltza​ v 32. minuti.

Vegas je po odmoru stvari hitro postavil na svoje mesto, v razmaku 73 sekund sta zadela Theodore (46.) in Alexa Tuch (47.), ki je bil uspešen z igralcem več, končni izid pa je v 48. minuti postavil Phil Kessel.


Edmontonu obračun s Torontom


Na dvoboju severne divizije sta se spopadla Toronto in Edmonton. Slednji je bil uspešnejši s 3:1 in na svoji peti tekmi dosegel šele drugo zmago.

Edmonton je povedel v 11. minuti prek Kailerja Yamamota. Domačini so izid poravnali šele v 47. minuti z golom Austona Matthewsa, na njihovo žalost pa je konec prinesel več veselja tekmecem.

Za to sta poskrbela Leon Draisaitl, ki je v 50. minuti zadel z igralcem več, in Josh Archibald v 59. minuti.

Pri Torontu so ob porazu izgubili še veterana Joea Thorntona, ki si je v zadnji tretjini ob trku z Archibaldom poškodoval levo zapestje.


 

Liga kaznovala Washington, Ovečkin med med četverico v izolaciji


Pri Washingtonu so si privoščili manjši incident. Njihovi igralci Aleksander Ovečkin, Jevgenij Kuznecov, Dimitrij Orlov in Ilja Samsonov so se v nasprotju s protikoronskimi predpisi lige družili v hotelski sobi brez uporabe mask, zato jim je vodstvo lige odredilo izolacijo, klub pa je bil kaznovan s 100.000 ameriškimi dolarji.

»Sprejeli smo odločitev lige. Razočarani smo nad odločitvijo igralcev, da se družijo v hotelski sobi in izven dovoljenih območih. Člani trenerskega štaba se je zelo trudilo, da bi ustvarilo varno okolje, tako da bi naši igralci in drugi člani ekipe lahko nastopali v ligi. Igralce bomo še enkrat seznanili s protokoli, povezanimi z zajezitvijo novega koronavirusa, tako da bomo zagotovili njihovo ustrezno ravnanje v prihodnosti,« so sporočili iz Washingtona, ki do nadaljnjega ne bodo mogli računati na svoje štiri ruske igralce.

Težave imajo tudi pri Carolini, saj so na seznamu okuženih oziroma stikov z okuženo osebo Warren Foegele, Jordan Martinook, Jordan Staal, Teuvo Teravainen in Jaccob Slavin. Klub nima zadostnega števila igralcev, zato je moral preložiti današnjo tekmo proti Nashvillu in sobotno proti Floridi.

Rezultati lige NHL
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 1:3
St. Louis Blues - San Jose Sharks 1:2 * po kazenskih strelih
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2:3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 6:5 * po kazenskih strelih
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 5:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: