Vitezi pokvarili uvod v sezono Kopitarju, a mu niso preprečili rekorda

Hokejisti Los Angeles Kings so na uvodni tekmi nove sezone severnoameriške lige NHL v domači dvorani s 3:4 klonili proti Vegas Golden Knights.
Fotografija: Vratar Jonathan Quick v akciji na dvoboju z ekipo iz Las Vegasa. FOTO: Richard Mackson/USA Today Sports
Odpri galerijo
Vratar Jonathan Quick v akciji na dvoboju z ekipo iz Las Vegasa. FOTO: Richard Mackson/USA Today Sports

Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 18:48 minute tekme in v tem času v statistiko vpisal podajo pri golu Adriana Kempeja za izenačenje na 2:2. Kopitar je s podajo v zadnji tretjini na uvodni tekmi tako še peto zaporedno sezono, vse od sezone 2018/19, dosegel vsaj točko. S tem se je v klubski statistiki izenačil z Marcelom Dionnom za najdaljši tovrsten niz; njemu je uspel od sezone 1976/77 do 1980/81. Uvodno tekmo je po izenačenju do zadnje minute (3:3) v prid gostov iz Las Vegasa odločil Mark Stone, ki je zadel 24,9 sekunde pred koncem.

Vratar Jonathan Quick je ubranil 47 od 51 strelov tekmecev, kar je rekord v zgodovini kluba na uvodnih tekmah sezone. Doslej je bil s 45 ubranjenimi streli od leta 1972 na čelu Rogie Vachon. Naslednja tekma kralje čaka v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo na domačem ledu gostili še Seattle Kraken.

Kopitar: Prava kemija, ampak vedno je možnost za napredek

»Takoj po tekmi je težko pogoltniti poraz, posebej zato, ker smo dobili nekaj golov po velikih napakah. Pozitivno je, da smo dosegli gol z igralcem več na ledu, da smo se borili in vračali v dvoboj, še posebej v tretji tretjini. Na tem moramo graditi naprej. Bila je prava kemija, ampak vedno je možnost za napredek,« je po tekmi dejal Kopitar.

Na edini preostali tekmi večera so New York Rangers v domači dvorani s 3:1 premagali Tampa Bay Lightning. Ta je lani v finalu zahodnega dela lige premagala tokratne tekmece in nato v velikem finalu NHL po šestih tekmah izgubila proti Colorado Avalanche. V Madison Square Gardnu je dva gola za rangerje prispeval Mika Zibanejad, tretjega je prispeval Barclay Goodrow, domačega vratarja Igorja Šesterkina (25 obramb) pa je ugnal le Steven Stamkos.

Komentarji: