Veselje pokvarila Rodmanova poškodba

Na Jesenicah zaploskali zmagi v derbiju z Asiagom in Robetu Kristanu
Fotografija: Robert Kristan je ob koncu športne poti simbolično vrgel prvi plošček na sobotni tekmi v Podmežakli.
FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Robert Kristan je ob koncu športne poti simbolično vrgel prvi plošček na sobotni tekmi v Podmežakli. FOTO: Leon Vidic/Delo

Dokler ni prvega jeseniško-ljubljanskega derbija ali pa tekem pomembnih odločitev, v Podmežakli še ni prav množičnega obiska. Jeseničani pa so se odrezali z lepo predstavo proti hokejistom Asiaga, branilcem lovorike v AHL, kar škoda je, da si je ni ogledalo več kot 700 najzvestejših privržencev. Veselje po zmagi pa je pokvaril izvid o poškodbi Davida Rodmana.

Udarni domači adut jo je staknil pred dnevi na tekmi za DP, zdaj je jasno, da je križna vez strgana. V primeru operacije bo zanj sezone konec, predvideni enomesečni počitek s posebnimi vajami pa bo razkril, če se bo lahko pozimi vrnil na ledeno ploskev. Večina gledalcev pa je pred tekmo zaploskala Robertu Kristanu, ko so mu ob koncu športne poti pri domačem klubu podarili veliko fotografijo ene od njegovih mojstrovin v vratih, zadržani so bili takrat le v jedru navijaške skupine Red Steelers, saj očitno ne morejo pozabiti, da je ta Jeseničan v zadnji sezoni branil za Olimpijo …

Sicer se je 35-letnik ob šestih sezonah v Podmežakli uveljavljal na Švedskem, Češkem, Slovaškem, nepozabni ostajajo njegovi nastopi z risom na prsih. A po tej uvodni slovesnosti so se železarji morali zelo resno lotiti naloge proti moštvu, ki jih je v prejšnji sezoni v polfinalni seriji končnice izločilo. Tokrat pa so pristopili tekmo zbrano in disciplinirano. »V Vipitenu smo si res privoščili nekaj napak, tokrat smo igralli najbolje v tej sezoni AHL,« je bil prepričan Tadej Čimžar, s tremi goli že junak premiere pred enim tednom proti Cortini, zdaj pa strelec za odločitev pol minute pred koncem podaljška. Po rednem delu zmagovalca v Podmežakli ni bilo, čvrsta in enakovredna predstava se je po 60 minutah razpletla z 1:1, ko pa je že kazalo, da bodo gledalci prvič v sezoni spremljali kazenske strele, je lep prodor s strelom pod prečko kronal Čimžar. Kot zanimivost gre omeniti, da oba jeseniška strelca, ob omenjenem Čimžarju še Luka Kalan, prihajata iz kranjske hokejske šole.


Polovična bera zmajev


Premiero nove hokejske sezone pa so sinoči dočakali tudi v Ljubljani in se razveselili gladke zmage proti novincem iz Milana. V lombardijski metropoli, kjer so nekoč imeli vrhunsko hokejsko moštvo, zdaj na novo postavljajo zgodbo, ki pa sodeč po videnem v Tivoliju še ni na ravni ljubljanske. Olimpija si je odprla pot k zmagi po zaporednih golih Aleša Mušiča v trenutkih številčne premoči za delni izid s 3:0. A v zeleno-belem taboru bi bilo še boljše volje, če bi se vsaj s točko vračali na sobotni večer iz Val Gardene. Tako pa so dvojni spored tako kot prejšnji teden poslovili s polovično bero.

Preberite še:

Komentarji: