Vnuk ne želi v preteklost

Hokej: SŽ Olimpija vstopila v novo sezono
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije so nasmejano vstopili v novo sezono. FOTO Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije so nasmejano vstopili v novo sezono. FOTO Tomi Lombar/Delo

Resda se Slovenija zdaj suče okrog najbolj vročih dni koledarskega leta, a vseeno ohranja tudi svoj hokejski utrip. Dan po predstavitvi novega reprezentančnega vodstva s selektorjem Matjažem Kopitarjem so v novo sezono, v kateri bodo branili kar tri lovorike, vstopili hokejisti SŽ Olimpije.

Zeleno-beli so pred nekaj meseci vrnili hokej na zemljevid zanimanja športne Ljubljane, prebujeni navijači so najprej evforično pospremili tekme končnice v alpski ligi in tam za konec Olimpijino zmagoslavje, nato pa še uspešen napad na naslov državnih prvakov. V taboru zmajev so sicer že ob začetku sezone s pokalno lovoriko napovedali številne zmage. »Toda v športu se ni smiselno ozirati v preteklost. Seveda smo takrat uživali, vendar pa o tem zdaj ne razmišljam. Precej bolj me zanimajo prihajajoči meseci, ob hudem boju za ubranitev omenjenih lovorik bomo štartali še v celinskem pokalu IIHF, kjer bo naš cilj uvrstitev med osem najboljših v tem tekmovanju, kar bi bil prav tako lep dosežek,« ne skriva novih visokih ciljev Jure Vnuk, trener Olimpijinega moštva. Prvič ga je vodil pred poldrugim letom, v prejšnji sezoni pa je nato začrtal temelje od začetka sezone. »Storil sem nekaj napak, rad bi jih odpravil. Sicer pa nas najprej čakata dva tedna priprav, od srede avgusta pa si bodo sledile tekme,« je napovedal prvi mož Olimpijine klopi, ki si seveda želi, da bi nekoč vodil Olimpijino moštvo v EBEL. Poslej mu bo sicer na klopi pomagal nekdanji reprezentančni soigralec Gregor Polončič ...


Zajčev korak navzgor


Pri moštvu ni veliko sprememb. To je že kmalu po sezoni pričakovano ostalo brez vodilnega napadalca šampionske zime Mihe Zajca (storil je korak navzgor in se preselil v EBEL k Innsbrucku), iz Tivolija se je v tujino, in sicer na Poljsko, preselil Gregor Koblar, a obenem so se zmaji okrepili s povratnikoma Miho Logarjem in Anžetom Ropretom. Slednji je zadnje tri sezone igral pri Ujpestu v Budimpešti. »Dejansko sem po treh letih tujine začel razmišljati o vrnitvi domov. Vem, alpska liga še ni EBEL, toda tudi o tem tekmovanju, v katerem je Olimpija nazadnje osvojila 1. mesto, sem slišal veliko lepih besed,« je poudaril Ropret, nakar je Logar še dodal, da je razmišljal o nadaljevanju svoje športne poti v Franciji – nazadnje je igral za Strasbourg –, a ga je nato prepričala ponudba iz Ljubljane, tako da bo ta učenec kranjske hokejske šole zdaj oblekel zeleno-beli dres.

Kakšna bo prenovljena Olimpija, se bodo lahko prvič prepričali najzvestejši privrženci na tivolski premieri sezone, ko bo 15. avgusta gostoval madžarski ligaš Dunaujvaros. Že dan pozneje se bodo zmaji pomerili s starimi znanci iz Beljaka, hokejisti VSV, sledil bo nastop v tradicionalni blejski poletni ligi, od 22. do 25. avgusta, kjer bodo imeli tudi uvodni derbi sezone z Jeseničani (24. 8.).

Komentarji: