Vroči Kopitar z golom in podajo tokrat premalo za zmago kraljev

Po spektakularnem uvodu v sezono in hat-tricku Anžeta Kopitarja v mreži Las Vegasa se druga tekma sezone v ligi NHL ni razpletla po željah Los Angeles Kings.
Fotografija: Ekipa Minnesota Wild proslavlja po zmagi v Los Angelesu. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Odpri galerijo
Ekipa Minnesota Wild proslavlja po zmagi v Los Angelesu. FOTO: Ronald Martinez/AFP

Anže Kopitar se je izkazal tudi na drugi uradni preizkušnji sezone 2021/22 v ligi NHL, a sta bila njegov gol in podaja premalo za Los Angeles Kings v domači dvorani Staples Center, kjer so morali kralji priznati premoč ekipi Minnesota Wild (2:3). Kopitar je s sedmimi točkami na vrhu seznama najuspešnejših igralcev na začetku sezone, z enakim številom točk se lahko sicer pohvali le še Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning).

Po prvi tretjini, v kateri golov navijači niso videli, je Viktor Arvidsson ob igri z igralcem več na ledu po akciji Kopitarja in Drewa Doughtyja v 26. minuti dosegel vodilni zadetek za kralje. A že manj kot minuto kasneje je izid poravnal Frederick Gaudreau, Victor Rask v 32. in Ryan Hartman v 37. minuti pa sta poskrbela že za lepo prednost Minnesote. Gol Kopitarja (podajo je vknjižil tudi vratar Jonathan Quick) je sicer dobrih 12 minut pred koncem poskrbel za napet zaključek obračuna, v katerem pa kraljem ni uspelo izsiliti podaljška. V vratih Minnesote, ki je na uvodu v sezoni z 2:1 premagala Anaheim Ducks, je Cam Talbot zbral 29 obramb.

Divjaki živijo družinsko življenje

»Pomaga nam, da smo sezono začeli na gostovanjih. Skupaj potujemo, skupaj smo na letalu, v hotelu, dvorani, skupaj se prehranjujemo in delujemo kot družina. To nam je brez dvoma pomagalo uspešno začeti sezono,« je dejal Hartman.

Pri gostiteljih je z golom in podajo blestel Kopitar ter pomagal Arvidssonu do svojega prvega zadetka za kralje. »To je bila težka tekma, zelo smo garali, borili smo se. Zdelo se mi je, da smo imeli nekaj prednosti v igri, nekajkrat pa so jo imeli gosti, ki so jo znali unovčiti,« je dejal domači trener Todd McLellan. Kopitar ima na uvodu v sezono po dveh tekmah že sedem točk (štiri gole, tri podaje), na zgodovinski lestvici kraljev za točko zaostaja le za legendarnim Waynom Gretzkyjem, ki je v sezoni 1988/89 dosegel tri gole in pet podaj.

Branilec naslova, ekipa Tampa Bay Lightning, se je mudila v prestolnici, kjer so Washington Capitals floridski bliski strli šele po podaljšku (1:2). Stamkos je vknjižil gol in podajo, Andrej Vasilevskij pa v gostujočih vratih 32 obramb. Po vodilnem zadetku Aleksandra Ovečkina v zaključku druge tretjine je podaljšek prvakom prinesel Mihail Sergačev v 45. minuti, v peti minuti dodatka igralnega časa pa je Stamkos po podaji Pierra-Edouarda Bellemara zadel za zmago.

Rekord Sullivana na klopi Pittsburgha

Nov visok poraz so vknjižili polfinalisti minule sezone, New York Islanders, ki so izgubili na gostovanju pri Florida Panthers z 1:5. Boston Bruins so na svojem ledu ugnali Dallas Stars (3:1), novinec Seattle Kraken pa je po podaljšku izgubil pri Columbus Blue Jackets (1:2). Dobro formo zaenkrat kažejo Detroit Red Wings, ki so po neverjetni tekmi s Tampo, ko so zapravili zmago in na koncu izgubili s 6:7, tokrat na domačem ledu ugnali Vancouver Canucks (3:1).Poraženi finalisti minule sezone, Montreal Canadiens, so v Kanadi z istim izidom presenetili New York Rangers.

Pet golov je v mrežo Chicago Blackhawks uspel pospraviti Pittsburgh v domači dvorani (5:2). Kanadska obračuna večera med Torontom in Ottawo ter Edmontonom in Calgaryjem sta pripadla gostiteljem, Toronto je slavil s 3:1, Edmonton pa s 5:2. Carolina Hurricanes so s 3:2 v gosteh premagali Nashville Predators, ravno plenilci bodo naslednji tekmeci kraljev Anžeta Kopitarja. Lepo zmago v Denverju so vknjižili tudi St. Louis Blues, ki so Colorado Avalanche premagali s 5:3, medtem ko je bil San Jose s 4:3 boljši od Winnipega.

Na klopi ekipe Pittsburgha, za katero je nekaj tekem v pripravah na novo sezono odigral tudi Jan Drozg, a ga je klubsko vodstvo nato poslalo v razvojno ligo, je trener Mike Sullivan postal strokovnjak z največ zmagami na klopi pingvinov; z 253. zmago je presegel Dana Blysmo. Na klopi Pittburgha je sedem sezon, dvakrat je z ekipo osvojil Stanleyjev pokal (2016, 2017).

Sobotni izidi:

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 2:3
(Anže Kopitar gol in podaja v 22:21 minute.)

Florida Panthers : New York Islanders 5:1
Boston Bruins : Dallas Stars 3:1
Columbus Blue Jackets : Seattle Kraken 2:1 (podaljšek)
Detroit Red Wings : Vancovuer Canucks 3:1
Montreal Canadiens : New York Rangers 1:3
Pittsburgh Penguins : Chicago Blackhawks 5:2
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 3:1
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 1:2 (podaljšek)
Nashville Predators : Carolina Hurricanes 2:3
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 3:5
Edmonton Oilers : Calgary Flames 5:2
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 4:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: