Washington na hrbet položil tudi šampionskega trenerja (VIDEO)

Prvaki minule sezone hokejske lige NHL so zmagali šestič zapored, tokrat na gostovanju v New Yorku (4:1).
Fotografija: Tom Wilson se je dvakrat vpisal med strelce. FOTO: Al Bello/AFP
Odpri galerijo
Tom Wilson se je dvakrat vpisal med strelce. FOTO: Al Bello/AFP

New York – Zmagovalci minule sezone lige NHL, hokejisti moštva Washington Capitals, so sinoči nadaljevali zmagoviti niz, ki zdaj traja že šest tekem zapovrstjo. Po medlem začetku so vendarle strnili vrste in so ta hip najbolj vroča zasedba v ligi – takoj za Sabljami iz Buffala, ki so nanizale že kar devet zaporednih zmag. Washington je sinoči pred 9.072 gledalci v dvorani Barclays Center s 4:1 odpravil domačo ekipo New York Islanders, pa čeravno sprva sploh ni dišalo po takšnem razpletu.


Gostitelji vodili že po 36 sekundah


Gostitelji so namreč prek Finca Valtterija Filppule, ki je zadel sedmič v sezoni, vodili že po – reci in piši – 36 sekundah obračuna in bili tudi pozneje podjetnejši v napadu, kar se odraža v številu sproženih strelov, 33:24 v njihovo korist. Toda vratar Braden Holtby je nato zaklenil mrežo in bil med ključnimi tvorci zasuka. Levji delež je prispeval še Tom Wilson z dvema goloma (enim ob številčni premoči na ledni ploskvi) in podajo, po enkrat sta zadela še Nic Dowd v drugi in Alex Ovečkin v zadnji tretjini.


Trotz proti nekdanjim varovancem


Trener poražencev Barry Trotz se je prvič udaril z nekdanjim moštvom, ki ga je v minuli sezoni popeljal do Stanleyjevega pokala, manj kot dva tedna pozneje pa se z njim razšel. »Imeli smo nekaj priložnosti z igralcem več na ledu, a ploščka nismo znali spraviti v mrežo. Kar nekaj dela bomo še imeli, da bomo to popravili,« je zmajeval z glavo Trotz. In kako se je bilo vrniti v »šampionski« Washington? »Ko se je začelo, je bila tekma kot vsaka druga,« je bil neomajen 56-letni strokovnjak.


IZIDI LIGE NHL


Florida Panthers : New Jersey Devils 4:3 – v podaljšku
New York Islanders : Washington Capitals 1:4
New York Rangers : Ottawa Senators 4:2
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 4:2
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 5:7

Preberite še:

Komentarji: