Z mivke in igrišča za ragbi na led po zmage

Danes (17.30) v Ljubljani uvod v sezono AHL – Jeseničani pri novincih v Linzu.
Fotografija: Jure Vnuk je prepričan o dobri pripravljenosti zmajev.
FOTO Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Jure Vnuk je prepričan o dobri pripravljenosti zmajev. FOTO Roman Šipić/Delo

Počitnic je konec! V šolskih klopeh se je sicer zvonec oglasil že pred dnevi, ledne dvorane alpske hokejske lige pa bodo prvič po poletnem oddihu oživele danes. Med njimi tudi tivolska, v kateri se bo začela Olimpijina misija ubranitve lovorike. Jeseničani bodo gostovali v Linzu.

Pomlad 2019 bo za vekomaj ostala med podčrtanimi v pisani zgodovini ljubljanskega hokejskega utripa, saj je zeleno-belo moštvo, bolj presenetljivo kot ne, v alpski ligi osvojilo 1. mesto. Zlasti finalna serija z Brunicom je ponudila dramo in polne tribune, prav s popotnico te imenitne končnice pa v ljubljanskem taboru pričakujejo današnji uvod v sezono. »Med treningom smo poskrbeli tudi za nekaj sprememb, vadili tudi na mivki ali skupaj z igralci ragbija, testiranja kažejo, da smo bolje telesno pripravljeni kot pred enim letom,« pravi trener zmajev Jure Vnuk.

Na Jesenicah tekmovalni cilji, razumljivo, niso tako visoki, moštvo nima več pomembnih adutov: Saundersa, D. Rodmana, Čimžarja, Gagnona, Paradisa itn. »Naš novi rod zdaj vstopa v velike čevlje, zagotovo bo potreboval nekaj časa za privajanje na tekme v ostri konkurenci AHL,« se dobro zaveda novi strateg železarjev Mitja Šivic. Pozna hokejske Jesenice in željo navijačev po zmagah, želi pa si tudi potrpljenje in vztrajnost tako v slačilnici kot tudi na tribunah.

Pari 1. kola: SŽ Olimpija – KAC II (17.30), Linz II – SIJ Acroni Jesenice (19), Asiago – Fassa, Lustenau – Ritten, Feldkirch – Brunico, Kitzbühel – Gardena, Zell am See – Salzburg ml., Bregenzerwald – Cortina, Vienna II – Vipiteno.

Preberite še:

Komentarji: