Za Kristana in navijače zmaga v derbiju

Jutri v Tivoliju premiera nove sezone
Fotografija: Robert Kristan bo v soboto na Jesenicah simbolično vrgel prvi plošček.
FOTO Jure Eržen
Odpri galerijo
Robert Kristan bo v soboto na Jesenicah simbolično vrgel prvi plošček. FOTO Jure Eržen

Jesenice – V hokejski Podmežakli bo danes poseben večer. Resda je bil takšen tudi pred enim tednom, ko je bila tu premiera sezone v alpski ligi, toda po pričakovani zmagi s Cortino (7:1) bo pred domačimi železarji krepko višja ovira. Pomerili se bodo namreč z branilci lovorike iz Asiaga. Prav slavnostno bo ob uvodu, ko se bodo pri domačem klubu uradno poslovili od Roberta Kristana, enega najvidnejših vratarjev dolge slovenske hokejske zgodovine.

Zanimivo, da je ta 35-letnik še v prejšnji sezoni stal v vratih največjih jeseniških tekmecev iz Tivolija, toda v železarskem mestu številni hokejski zanesenjaki ne bodo pozabili preteklosti z njegovimi obrambami v domačem rdečem dresu kot tudi sijajnimi predstavami za državno reprezentanco. Simbolično bo danes ob 18. uri vrgel prvi plošček. »Prav je, da se še enkrat za slovo spomnimo tistih, ki prihajajo iz jeseniške hokejske šole, na slovenski sceni in tudi pri zahtevnih tujih delodajalcih pa so zapustili viden pečat,« je dejal Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice, in napovedal za eno od naslednjih tekem podobno slovo tudi od Marcela Rodmana, zdaj trenerja v Zagrebu. Njegovega mlajšega brata Davida zaradi poškodbe v predelu meniskusa danes ne bo v moštvu, ki je po hudem v boju v četrtek osvojilo v Vipitenu točko, izgubilo pa nato po kazenskih strelih – 3:4 (1:0, 0:3, 2:0 – 0:0, 0:1; Bašič, Čimžar, Sodja; Sotlar 2, Erlacher, Just).

Jutri se bo nova sezona AHL začela tudi v Ljubljani. Ob 17.30 se bodo zmaji pomerili z novinci v tekmovanju iz Milana, ki za vse udeležence na zemljevidu Avstrije, Italije in Slovenije ostajajo neznanka. V 1. kolu bi morali igrati doma s Feldkirchom, a ker v lombardijski metropoli niso pripravili ledene ploskve, tekme sploh ni bilo. Kakšen pa bo dnevni utrip med zmaji, je težko ugibati. Večer prej bodo namreč gostovali v Val Gardeni, se po nočni vožnji vrnili v domače postelje, nakar se bodo morali zelo hitro pripraviti za domačo premiero. V kateri seveda po pokalni lovoriki ne skrivajo novega visokega cilja …

Komentarji: