Za slovo od Latvije poraz risov

Zadnji dan močnega hokejskega turnirja je Francija ugnala Slovenijo s 3:0.
Fotografija: Robert Sabolič je že desetletje med vodilnimi slovenskimi hokejisti, tokrat pa ga v Latviji zaradi poškodbe kolena ni bilo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Robert Sabolič je že desetletje med vodilnimi slovenskimi hokejisti, tokrat pa ga v Latviji zaradi poškodbe kolena ni bilo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska hokejska reprezentanca se je poslovila od uvodnega turnirja sezone ob porazu z 0:3 (0:1, 0:1, 0:1; Berthon, Chaklachvill, Guttig) proti Franciji. Tako so risi pokvarili vtis po dveh tekmah turnirja v Latviji in zlasti petkovi zmagi proti Belorusiji z 2:0, selektor Matjaž Kopitar pa je dobra štiri leta po svoji vrnitvi na reprezentančno klop spoznal nekatere pozitivne lastnosti prenovljenega moštva kot tudi "minuse", ki jim bo moral nameniti posebno pozornost. Na tej zadnjih tekmi je bila moteča neučinkovitost, Slovenci so sprožili več strelov kot tekmeci (25:21), a niso zadeli niti enkrat.



"Začeli smo res pretirano ležerno, toda v nadaljevanju tekme smo bili boljši, žal pa tega končni izid ne razkriva," je poudaril dolgoletni reprezentant Rok Tičar. Seveda gre pričakovati, da bodo ob naslednjem februarskem zboru – tekmovalno precej pomembnejšem, saj bo takrat že šlo za uvodni del olimpijskih kvalifikacij – risi igrali v močnejši postavi.
 

Odpotovali brez Krošlja in Gregorca


Tokrat ni bilo enega od udarne trojice vratarjev Gašperja Krošlja, v Liepaji ob Baltskem morju je slovenska izbrana vrsta igrala brez najboljšega branilca Blaža Gregorca, hokejista Vitkovic iz Ostrave (Češ). Oba sta prišla na blejski zbor pred odhodom v Latvijo, a nato zaradi zdravstvenih težav ostala v domovini. Že prej pa na seznamu ni bilo nekaterih kandidatov, ki so že vrsto let pri reprezentanci, pričakovati pa jih gre v omenjenih olimpijskih kvalifikacijah. Pri tem seveda ne moremo prezreti učinkovitih udeležencev najvišjega ligaškega razreda v Nemčiji, Jana Urbasa in Miho Verliča, pri Slovanu iz Bratislave igrata Žiga Pance in nazadnje poškodovani Matic Podlipnik, močan adut je kajpak Robert Sabolič, ki pa zdaj okreva po poškodbi kolenski vezi na tekmi švicarskega pokala.

Preberite še:

Komentarji: