Zdeno Chara pri 43 letih v prestolnico k Ovečkinu

Slovaški orjak zapušča Boston Bruins, kjer je bil kapetan, in bo eno sezono igral za Washington Capitals. Najstarejši in najvišji v ligi.
Fotografija: Zdeno Chara je 14 let preživel v Bostonu. FOTO: Maddie Meyer/AFP
Odpri galerijo
Zdeno Chara je 14 let preživel v Bostonu. FOTO: Maddie Meyer/AFP

Slovaški hokejski branilec Zdeno Chara, s 43 leti najstarejši igralec v severnoameriški ligi NHL, se po 14 sezonah pri Bostonu za eno leto seli k Washingtonu.

Chara, ki se k Aleksandru Ovečkinu in druščini seli kot prost igralec, bo januarja začel že svojo 23. sezono v ligi NHL. »Nedavno so me pri Bostonu obvestili, da bodo nadaljevali z mlajšimi igralci. Spoštujem njihovo odločitev,« je na Instagramu pojasnil Chara, ki je bil kapetan Boston Bruins vse od leta 2006. Žal se je moj čas ponosnega kapetana Bostona končal,« je dodal.

Zdeno Chara se bo preizkusil še v Washingtonu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Zdeno Chara se bo preizkusil še v Washingtonu. FOTO: Bruce Bennett/AFP

 

Prvak leta 2011


Petkratni udeleženec tekme zvezd, ki bo marca dopolnil 44 let, je podpisal pogodbo, ki mu bo prinesla približno 650.000 evrov. V minuli sezoni je na 68 tekmah dosegel pet golov in dodal devet podaj. Z 206 centimetri najvišji igralec v zgodovini NHL je Bostonu pomagal do naslova prvaka leta 2011, v sezoni 2008/09 pa je dobil priznanje za najboljšega branilca lige.»Zelo smo zadovoljni. Menimo, da bodo izkušnje in njegove vodstvene sposobnosti okrepile naše moštvo,« je dejal generalni menedžer ekipe Washington Capitals Brian MacLellan.

Zdeno Chara je pustil tudi močan pečat v slovaški reprezentanci. FOTO: Alexander Demianchuk/Reuters
Zdeno Chara je pustil tudi močan pečat v slovaški reprezentanci. FOTO: Alexander Demianchuk/Reuters


Chara, ki je pred prihodom v Boston po štiri sezone igral za New York Islanders in Ottawa Senators, je na 1553 tekmah zbral 205 golov in 451 podaj. Boston se bo z Washingtonom meril osemkrat v sezoni, prvič 30. januarja. »Ko začenjam novo obdobje, želim, da navijači Bostona vedo, da sem zelo ponosen, da sem nosil dres njihove ekipe, in sem hvaležen za vso podporo skozi leta,« je še zapisal Chara in dodal, da bo v srcu za vedno Bostončan.

Preberite še:

Komentarji: