Zeleno-beli v zmagovalnem ritmu, Jeseničani končali črni niz

V alpski ligi dvojna zmaga za slovenska predstavnika. Jesenice v Salzburgu po podaljšku strle mlade rdeče bike.
Fotografija: SŽ Olimpija je v Tivoliju v alpski ligi dosegla že šesto zaporedno zmago. Anže Ropret je pri zmagi proti Fassi zabil dva gola. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
SŽ Olimpija je v Tivoliju v alpski ligi dosegla že šesto zaporedno zmago. Anže Ropret je pri zmagi proti Fassi zabil dva gola. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

SŽ Olimpija je po sobotnem slovenskem derbiju, v katerem je premagala Jesenice po kazenskih strelih, danes nadaljevala regionalno tekmovanje v alpski ligi z novo zmago, že šesto zaporedno. Boljša je bila od Fasse s 4:0 (1:0, 2:0, 1:0).

Za Ljubljančane je prvič zaigral tudi povratnik Kristijan Čepon, ki je pred dnevi podpisal pogodbo do konca sezone.

Po zadržanem začetku so domači pred koncem prve tretjine prišli do vodstva, ko je v polno zadel Anže Ropret. V nadaljevanju so zeleno-beli prevzeli pobudo, imeli precej več strelov in priložnosti, bili pa so tudi učinkoviti. Najprej je bil uspešen Nik Simšič (26), dve minuti pozneje pa še drugič na tekmi Ropret.

Lepo prednost so zmaji znali zadržati tudi v zadnji tretjini, ko so skrbeli tudi za to, da vratar Žan Us ne bi dobil gola. Na drugi strani pa so v napadu sami dosegli še enega, zmago je tri minute pred koncem potrdil Mark Sever.

Olimpija je dosegla deveto zmago v sezoni, šesto zaporedno in prvo, pri kateri ni dobila niti enega gola. Začasno so Ljubljančani skočili na tretje mesto lestvice, v soboto bodo gostovali pri Vipitenu.


V 64. minuti Tomaževič zabil za zmago


Jeseničani, za katere je že branil novinec Francoz Antoine Bonvalot (zbral je 25 obramb), so v zadnjem obdobju izgubili precej tekem v podaljšku ali po kazenskih strelih, danes pa so črni niz le končali in se veselili zmage v podaljšku s 5:4 (1:2, 1:2, 2:0; 1:0).

V Salzburgu na polovici tekmi ni kazalo, da bodo lahko odnesli kakšno točko, saj so zaostajali z 1:4, prvi gol je dosegel Jaka Ankerst, ki je izenačil na 1:1.

Zasuk je v drugi tretjini z golom nakazal Erik Svetina. Steklo je, Jaka Sodja je v 47. minuti zaostanek znižal na le gol, izenačil pa je Nik Grahut v 51. minuti. Jeseničani so tako še peto od šestih zadnjih tekem pripeljali v podaljšek, ki pa so ga tokrat le rešili  sebi v prid. Zmagoviti gol je dosegel Blaž Tomaževič v 64. minuti.

Jeseničani bodo v soboto gostili drugouvrščeni Asiago.

Komentarji: