Železarji in zmaji s popotnico 8:0

V četrtkovem sporedu četrtfinala pokala HZS brez presenečenj, jutri ob 19.30 v Tivoliju derbi večnih tekmecev.
Fotografija: Za Žana Jezovška (desno) bo petkov derbi poseben, saj je v zadnjih dveh sezonah bil zmaj, zdaj pa se je vrnil med železarje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Za Žana Jezovška (desno) bo petkov derbi poseben, saj je v zadnjih dveh sezonah bil zmaj, zdaj pa se je vrnil med železarje. FOTO: Leon Vidic/Delo

V uvodni predstavi drugega četrtfinalnega dne turnirja za pokal Hokejske zveze Slovenije so Jeseničani potrdili vlogo favoritov in gladko ugnali Maribor z 8:0 (1:0, 3:0, 4:0, Đumić 3, Jezovšek 2, Tavželj, Tomaževič, Hebar). V prvi polovici tekme so se Štajerci železarjem še spodobno upirali. pri slednjih je tokrat udarnega čuvaja mreže Žana Usa v vratih zamenjal Urban Avsenik.

Moštvo SŽ Olimpije, branilec domače pokalne lovorike, pa je prav tako prepričljivo opravilo svojo četrtfinalno nalogo in napolnilo mrežo podružnične jeseniške zasedbe – 8:0 (2:0, 3:0, 3:0; Čimžar 3, Sotlar 2, Zajc, Mušič, Simšič).

Tako bo po slabem tednu na petkov večer, tokrat v Tivoliju ob 19.30, na sporedu drugi derbi sezone med železarji in zmaji. Zmagovalci se bodo uvrstili v sobotni pokalni finale, v katerem bo še boljši iz jutrišnjega popoldanskega dvoboja (16.00) med Triglavom in Bledom. 

Preberite še:

Komentarji: