Železarji po preobratu do zmage v derbiju

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige po podaljšku premagali Lustenau s 3:2 (0:1, 1:1, 1:0; 1:0) in se tekmecem oddolžili za zadnji poraz.
Fotografija: Jeseničani so po podaljšku premagali Lustenau. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jeseničani so po podaljšku premagali Lustenau. FOTO: Uroš Hočevar

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige po podaljšku premagali Lustenau s 3:2 (0:1, 1:1, 1:0; 1:0). Jeseničani so v obračunu ekip z vrha regionalnega tekmovanja, železarji so prvi, Lustenau pa do te tekme drugi, po slabem začetku na koncu slavili in se utrdili na vrhu lestvice.

Prav Lustenau je bil zadnji, ki je doslej premagal Jeseničane, konec novembra je bilo na njegovem terenu 7:4. V zadnjih 11 tekmah pa so sicer slovenski prvaki doživeli le ta poraz.

Na prejšnji tekmi so po podaljšku premagali Kitzbühel s 3:2, danes pa so dvoboj slabo začeli, zaostajali po prvi tretjini, v drugi pa kljub terenski premoči v 39. minuti dobili še en gol.

Ko je že kazalo, da bodo težko zrežirali preobrat, pa so v predzadnji sekundi te tretjine ob številčni prednosti še dosegli zadetek, uspešen je bil Žiga Urukalo. Ta gol je bil dobra spodbuda za nadaljevanje, saj je že v 42. minuti Nejc Brus poskrbel za izenačenje. Do konca rednega dela nato ni bilo več zadetkov, podaljšek v dvorani Podmežakla pa je bil tokrat zelo kratek: že po 33 sekundah je namreč Eric Pance po podaji Erika Svetine premagal gostujočega vratarja in železarjem zagotovil dve točki.

Naslednjo tekmo v alpski ligi bodo Jeseničani igrali šele 21. decembra, ko bodo gostovali pri Milanu, ta ekipa jih je premagala v prvem dvoboju te sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: