Železarji v podaljšku praznih rok

Favorizirani Brunico si je priigral finale alpske lige s SŽ Olimpijo. Prva tekma že v četrtek v Brunicu.

Objavljeno
09. april 2019 23.37
Posodobljeno
09. april 2019 23.37
Tadej Čimžar (desno) se je po poškodbi uspešno vrnil k moštvu in prispeval viden delež v napeti polfinalni seriji. FOTO Mavric Pivk/Delo
Brunico - V slogu izjemno napete polfinalne serije med favoriti sezone, hokejisti Brunica, in slovenskimi prvaki z Jesenic je o potniku za finale sinoči odločal podaljšek. V njem pa so se po dobrih petih minutah igre odločilnega gola za tretjo zmago veselili gostitelji. Ti se bodo jutri doma pomerili z Ljubljančani v prvi tekmi finalnega dvoboja na štiri zmage.

Prav vse tekme v tej polfinalni seriji, vključno tudi z včerajšnjo, so bile negotove do sklepnega zvoka sirene, nazadnje so se veselili v Podmežakli italijanski hokejisti po golu za zmago 16,2 sekunde pred koncem. Toda štiritisočglava množica je za izjemno predstavo še dolgo ploskala domačemu moštvu, najzvestejši privrženci so četrt ure po tekmi priklicali železarje iz slačilnice znova na led, kar se sicer dogaja le ob velikih zmagah …

Prav navijači pa so spremljali svoje ljubljence tudi sinoči v Pušterski dolini, Slovencem ponavadi kot po hokeju znani po bližnjem smučišču na Kronplatzu. Toda prav v hokejsko sezono so tokrat pri klubu vložili precej energije in sredstev, svoje ambicije pa razgrnili že v ligaškem delu.


Slab začetek Jesenic


Kot vedno na domačem ledu so se pri Brunicu tudi sinoči napadalno lotili naloge, takšen pristop pa kronali z zgodnjim vodstvom, ko je bil že v 4. minuti natančen Max Oberrauch. Bil je to scenarij, kot si ga je Marcel Rodman, režiser zasuka v pristopu in igri jeseniškega moštva, najmanj želel. A njegovi igralci se v dvorani glasnih tekmečevih privržencev le niso ustrašili. Ne nazadnje so tudi sami uživali podporo svojih najzvestejših navijačev, izziv prve uvrstitve doslej v finale alpske lige, v katerem bi se povrh pomerili z velikimi tekmeci iz Ljubljane, je bil za Jeseničane izjemen.

Toda tako kot na prejšnjih tekmah so tudi tokrat morali za gol izenačenja zelo garati. Pri strelih so bili precej bolj dejavni kot na prvih dveh polfinalnih gostovanjih v Brunicu, tako želenega ploščka v mreži domačega moštva pa so se razveselili ob začetku druge polovice tekme. Gašper Glavič še ne sodi k izkušenemu delu moštva, a že večkrat je prispeval pomemben delež na ledu in tako tudi sinoči s silno pomembnim golom.

Boj za tako želeni finale se je začel znova in tudi ko so gostitelji zadeli v drugo, Gorenjci niso popuščali. Trud je bil nagrajen z golom udarnega aduta Davida Rodmana, o končnem razpletu izjemne serije je tako odločal podaljšek: v njem pa so se veselili gostitelji ...

Brunico : SIJ Acroni Jesenice 3:2 (1:0, 0:1, 1:1; 1:0)


Dvorana Rienz, gledalcev 2100, sodniki Mori (Ita), Rütz, De Zordo (oba Ita), Martin (Avs).

Strelci: 1:0 – Oberrauch (Andergassen, De Lorenzo, 4), 1:1 – Glaviič (Brus, 33), 2:1 – Traversa (M. Virtala, Helfer, 44), 2:2 – D. Rodman (Tomaževič, Paradis, 56), 3:2 –​ Hofer (Andergassen, Oberrauch, 66).

Kazenske minute: Brunico 2; SIJ Acroni Jesenice 2.

SIJ Acroni Jesenice: Climie, Avsenik; Tavželj, Pem, E. Pance, Čimžar, Bašič; Urukalo, Gagnon, Paradis, Tomaževič, Rodman; Pesjak, Korošec, Glavič, Kalan, Brus; Crnović, U. Sodja, Avsenek, Seršen, J. Sodja.