Žiga Jeglič se vrača

Na povratnika po odsluženi kazni zaradi pozitivnega dopinškega preizkusa bo selektor računal na turnirju na Bledu.

Objavljeno
30. januar 2019 18.25
Posodobljeno
30. januar 2019 19.22
Ivo Jan bo izbrance zbral v ponedeljek popoldne. FOTO: Ljubo Vukelič
Ljubljana – Selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan je na seznam igralcev, na katere bo konec prihodnjega tedna računal na mednarodnem turnirju na Bledu, uvrstil tudi napadalca Žiga Jegliča, povratnika po odsluženi kazni zaradi pozitivnega dopinškega preizkusa, zato pa v kadru zagotovo ne bo kapetana Jana Muršaka.


Peterica »domačih« igralcev


Manjkali bodo še nekateri drugi igralci, ki so pod državno zastavo nastopali na prejšnjih mednarodnih tekmovanjih, in – jasno – edini Slovenec v NHL Anže Kopitar. Na seznamu je poleg številnih legionarjev tudi peterica mož, ki si kruh služijo v domačih kolektivih, trije napadalci SIJ Acronija Jesenic in dva SŽ Olimpije.


Najprej proti Madžarski


Reprezentanti se bodo na Bledu zbrali v ponedeljek popoldne, po dveh dneh treningov jih v četrtek čaka prvi izziv na mednarodnem turnirju proti Madžarski, dan pozneje proti Italiji, sobotni zadnji tekmeci pa bodo Belorusi. Zadnji zbor izbrane vrste v sezoni je predviden v začetku aprila, risi pa ga bodo zapečatili z nastopom na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Kazahstanu.


SELEKTORJEV SEZNAM


Vratarji: Luka Gračnar (Innsbruck/Avs), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav/Češ), Matija Pintarič (Rouen/Fra).

Branilci: Sabahudin Kovačevič (Mlada Boleslav/Češ), Blaž Gregorc (Vitkovice/Češ), Matic Podlipnik (Karlovy Vary/Češ), Miha Štebih (Dukla/Češ), Maks Selan (Chamonix/Fra), Miha Logar (Strasbourg/Fra), Aleksandar Magovac (Grenoble/Fra), Jurij Repe (Herning/Dan).

Napadalci: Robert Sabolič (Torpedo/Rus), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava/Slk), Rok Tičar (Köln/Nem), Jan Urbas, Miha Verlič (oba Fischtown/Nem), Ken Ograjenšek (Graz 99ers/Avs), Žiga Pance (Jegesmedvek/Mad), Andrej Hebar (UTE/Mad), Nik Simšič (Medveščak/Hrv), David Rodman, Luka Kalan, Tadej Čimžar (vsi SIJ Acroni Jesenice), Miha Zajc, Gregor Koblar (oba SŽ Olimpija).