Zlati vitezi dominirali, a bili neučinkoviti (VIDEO)

Hokejistom Colorada se je v zadnji tretjini posrečil veličasten zasuk od zaostanka z 1:3 do zmage s 6:3.
Fotografija: Vegasov vratar Marc-Andre Fleury (29) je moral trikrat po plošček v mrežo. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Reuters
Odpri galerijo
Vegasov vratar Marc-Andre Fleury (29) je moral trikrat po plošček v mrežo. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Reuters

Las Vegas – Finalisti minule sezone lige NHL, hokejisti moštva Vegas Golden Knights, nove sezone niso začeli prepričljivo. V desetih dvobojih so vpisali le štiri zmage, sinoči so morali pred 18.207 gledalci v domači dvorani T-Mobile Arena drugič zapovrstjo na kolena. Premoč so priznali Tampi, ki je bila boljša s 3:2, čeprav statistika tega ne potrjuje. Poraženci so bili namreč več pri strelu (31:23), toda manj učinkoviti. Tampa ostaja vodilna zasedba na razpredelnici vzhodne konference z le dvema porazoma.


Štiri točke Rantanena


Pravi zasuk pa se je posrečil hokejistom Colorada, ki so v domačem obračunu pred 16.851 gledalci v dvorani Pepsi Center v Denverju proti Senatorjem iz Ottaw že izgubljali z 0:2 in 1:3, v drugi polovici tekme pa zrežirali popoln preobrat in zmagali s 6:3, kar štirikrat so tekmečevo mrežo zatresli v zadnji tretjini, v kateri je bilo razmerje strelov na gol kar 14:4 v njihovo korist. Najbolj se je, dva dni pred 22. rojstnim dnevom, izkazal mladi finski napadalec Mikko Rantanen, ki je enemu zadetku dodal še tri asistence.


IZIDI LIGE NHL


Vegas Golden Knights : Tampa Bay Lightning 2:3
Carolina Hurricanes : San Jose Sharks 4:3 – po kazenskih strelih
Detroit Red Wings : Winnipeg Jets 1:2
Colorado Avalanche : Ottawa Senators 6:3

Preberite še:

Komentarji: