Zmaga Jesenic, poraz Olimpije

Železarji so uspešno začeli dvodnevni spored na avstrijskem zahodu, zmajem pa je doma spodrsnilo po kazenskih strelih.
Fotografija: Gašper Seršen (desno) je z golom prispeval pomemben delež k zmagi Jesenic v Avstriji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Gašper Seršen (desno) je z golom prispeval pomemben delež k zmagi Jesenic v Avstriji. FOTO: Leon Vidic/Delo

Prvi nastop po dvotedenskem tekmovalnem oddihu je vrnil veselje v tabor jeseniških hokejistov. Ti so namreč uspešno začeli dvodnevno gostovanje na Predarlskem, zvezni deželi na skrajnem avstrijskem zahodu, in ugnali domači Bregenzerwald s 5:3 (2:0, 2:1, 1:2; P. Rajsar 2, Svetina, Seršen, Hebar; Pöschmann, Rainer, Göggel). Železarji so bili že od uvodni aktivnejši, odločno so se lotili naloge lova za zgornjo polovico lestvice. Po zmagi so ostali na 11. mestu, a ob novem uspehu bi se v nedeljo v Lustenauu lahko še bolj približali želeni druščini.

Olimpijini hokejisti pa po sobotnem kolu niso več na vrhu lestvice. Pred 500 gledalci so v domačem Tivoliju izgubili v derbiju kola proti Cortini po kazenskih strelih – 2:3 (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0, 0:1; Koren, Zorko; Bruneteau 2, Giftopoulos). Zmaji so odlično začeli, že v 7. minuti vodili z 2:0, toda v nadaljevanju igrali zelo neučinkovito. To se jim je zgodilo že dva dni prej proti Zell am Seeju, a to moštvo je bilo vendarle slabše od včerajšnje Cortine, sicer petouvrščene na lestvici. Olimpija je po svojem 15. nastopu v sezoni alpske lige z vrha zdrsnila na 3. mesto. 

Preberite še:

Komentarji: