Pettersson prerešetal mrežo New Yorka, v Kanadi slavijo

Colorado in Vancouver sta dobila dvoboja med vodilnimi moštvi vzhodne in zahodne konference, v Kanadi so z aktualno sezono lige NHL lahko zadovoljni.
Fotografija: Elias Pettersson je k zmagi Vancouvra prispeval dva gola in dve asistenci. FOTO: Getty Images via AFP
Odpri galerijo
Elias Pettersson je k zmagi Vancouvra prispeval dva gola in dve asistenci. FOTO: Getty Images via AFP

Severnoameriška hokejska liga NHL je ponoči ponudila dvoboja moštev z vrha vzhodne in zahodne konference. Uspešnejši sta bili zahodni zasedbi. Colorado Avalanche je v gosteh po kazenskih strelih s 4:3 odpravil Boston Bruins, Vancouver Canucks pa so prav tako v gosteh s 6:3 odpravili New York Rangers.

Colorado ima po zmagi proti Bostonu 55 točk, toliko kot današnji tekmec in toliko kot Vancouver, eno točko več v ligi imajo le Winnipeg Jets, ki so bili ponoči prosti.

Colorado, tretji v zahodni konferenci, in Boston sta uprizorila predstavo, v kateri sta se menjavala v vodstvu, gol za podaljšek pa je prispeval Brad Marchand v 46. minuti, ki je dosegel tudi prvi zadetek na tekmi za takratno vodstvo Bostona z 1:0. Pri kazenskih strelih pa je bil edini uspešen Valerij Ničuškin, ko je zadel v tretji seriji.

Točki sta s podajama prispevala tudi domači Nathan MacKinnon, ki je s 66 točkami drugi strelec lige, obenem pa ima vsaj eno točko na vseh domačih 22 tekmah, tako da mu le še ena tekma manjka do izenačenja Coloradovega rekorda Joeja Sakica, in gostujoči David Pastrnak, ki je s 56 točkami četrti med strelci v NHL.

Petterssonov odličen večer za štiri točke

V New Yorku pa so Canucks, drugi v zahodni konferenci, ugnali drugouvrščene na vzhodu Rangers (54 točk). Eden junakov zmage je bil Elias Pettersson, ki je prispeval dva gola in dve podaji ter je pri 52 točkah, kar trenutno zadošča za osmo mesto na strelski lestvici. Dva gola je dodal Nils Hoglander, toliko kot pri domačih Vincent Trocheck.

»Zdaj bolje razumemo, kako se želimo braniti in kako pritiskati. To nam prinaša priložnosti v napadu. Lepo je videti, kje smo,« je za agencijo AP po tekmi povedal Pettersson. Dallas Stars, ki so četrti v zahodni konferenci, so prav tako v gosteh s 4:0 premagali Minnesoto Wild, Tyler Seguin in Roope Hintz sta prispevala po gol in podajo.

Na zadnji tekmi večera so Philadelphia Flyers, sedmi v vzhodni konferenci, doma priznali premoč Pittsburgh Penguins, ti so slavili s 4:1. Jevgenij Malkin je dosegel gol in podajo za zmagovalce.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so šesti v zahodni konferenci, bodo v noči na sredo gostovali pri Tampa Bay Lightning.

Preberite še:

Komentarji: