Zmaji bodo bruhali ogenj že v Zlatem polju

Hokejisti SŽ Olimpije drevi začenjajo tekmovalno sezono na turnirju za Pokal Slovenije. Prvi tekmec ob 19. uri Hidria Jesenice.
Fotografija: Ljubitelji hokeja pričakujejo nov boj za pokalno lovoriko med SŽ Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami. Foto: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ljubitelji hokeja pričakujejo nov boj za pokalno lovoriko med SŽ Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami. Foto: Jože Suhadolnik

Ljubljana – Po sanjski sezoni 2018/19, v kateri so postali državni prvaki, šampioni regionalne alpske lige (AHL) in pokalni zmagovalci Slovenije, hokejisti SŽ Olimpije danes štartajo v novo sezono s četrtfinalno tekmo za Pokal Slovenije. Ob 19. uri se bodo v kranjski dovrani Zlato polje pomerili z moštvom Hidria Jesenice, mlajšim bratom alpskega ligaša Sij Acroni Jesenice. Že včeraj so v polfinale napredovale Sij Acroni Jesenice, ki so z 20:0 odpravile Maribor, Slavija Junior pa je s 5:2 premagala True Celje. Zmagovalca se bosta med seboj pomerila v petkovem polfinalu, kjer kranjski Triglav pričakuje SŽ Olimpijo.


Jure Vnuk: Smo močnejši kot lani


»Držali se bomo enakega načela kot lani kot lani, hočemo igrati čimboljši hokej, da bomo igrali agresivno in napadalno, ne bomo se postavljali v obrambo, nočemo biti nezanimivi za gledalce. Šli bomo od tekme do tekme. Lani prav tako nismo razmišljali o lovorikah, ampak smo vsakič poskušali igrati najboljši možni hokej,« je osnovno delovno filozofijo predstavil trener zmajev Jure Vnuk.

Potem ko sta klub zapustila dva od ključnih igralcerv, Miha Zajc in Gregor Koblar, sta tivolsko zasedbo okrepila izkušena povratnika iz tujine, napadalec Anže Ropret in branilec Miha Logar. Devetindvajsetletni Ropret, sicer otrok Olimpije, je dve sezoni in pol igral za madžarskega prvolkigaša UTE, 24-letni Logar si je v prejšnji sezoni kruh služil v francoskem prvoligašu Strasbourgu, pred tem je nosil dresa najmočnejših slovenskih klubov iz Ljubljane in Jesenic.

»Bistvenih sprememb ni, menim, da smo celo za odtenek močnejši kot lani v tem obdobju. Tokrat so se nam novinci pridružili pravočasno, še pred pripravami, lani pa ni bilo tako. Žiga Pešut, Rok Simčič in Mark Čepon so začeli priprave z nami, lani so se nam pridružili pozenje. Dobili smo preverjena igralca Ropreta in Logarja. Napredovali pa so tudi naši mladi igralci, ki so zdaj izkušenejši. Od njih pričakujem zelo veliko,« je zasedbo pokomentiral strateg Vnuk, ki je vajeti zeleno-bele ekipe prevzel na sredi januarja 2018, ko je nasledil Andreja Brodnika.


Poseben izziv celinski pokal


Osnovni cilj zmajev je, da obranijo lani osvojene lovorike, nov izziv pa imajo tudi v celinskem pokalu. »Stoodstotno se bomo pripravili na tekmovanje v celinskem pokalu, to je eden izmed naših glavnih ciljev. Vemo, da se z zmago na prvem turnirju uvrstiš med osem moštev v Evropi v tej konkurenci, kar je blazno dober rezultat. To je brez dvoma naš prvi cilj,« napoveduje 45-letni Jure Vnuk. Med 18. in 20. oktobrom bodo zeleno-beli igrali na turnirju v Rittnu, kjer bosta ob domačem moštvu tekmeca Ljubljančanov še madžarski Ferencvaros in zmagovalec septembrskega turnirja v Belgiji. Tam bodo igrali domači Herentals, hrvaški Zagreb, španski Txuri Urdin San Sebastian in izraelski Bat Yam Hockey.


Pokal v Kranju: manjše igrišče, več strelov


Sedemintridesetletni kapetan SŽ Olimpije Aleš Mušič je tako ocenil pripravljalno obdonje: »Priprave so bile podobne lanskim, bilo je nekaj sprememb. Bilo je naporno, toda zavedamo se da je avgust pomemben in da je treba trdo delati. Če bi bili preveč sproščeni zaradi treh osvojenih lovorik, bi nas to hitro teplo. Uspehe puščamo v preteklosti, to so lepi spomini, pred nami pa je nova sezona, v kateri imamo nove cilje.«

Ledna dvorana Zlato polje v Kranju, kjer je zaključni turnir, ima manjšo igralno površino od običajnih, kar terja poseben pristop. »V kranjski dvorani je res manjše igrišče, zato bo igra hitrejša, hitro bo treba hitreje podajati. Toda za vse ekipe je enako. Spomnimo se, da je bil lani na drugi tekmi dneva led že precej slabši, zato bo treba prilagoditi igro takšnim razmeram. Morali bomo pač več streljati proti vratom, na kar nas trener že tako opozarja,« je povedal Mušič, ki s soigralci nestrpnopričakuje tudi začetek tekmovanja v alpski ligi.

V 1. krogu alpske lige se bodo zmaji 14. septembra v Tivoliju pomerili z drugo ekipo KAC iz Celovca. Prvi derbi z Jeseničani je na sporedu 26. oktobra, prav tako pod Rožnikom.

V jutrišnji, petkovi izdaji časopisa Delo bomo objavili intervju s predsednikom SŽ Olimpije Miho Butaro.










 

Preberite še:

Komentarji: