Zmaji brez možnosti za napredovanje

Hokejisti SŽ Olimpije neuspešni tudi v drugem dvoboju celinskega pokala, s 3:2 jih je ugnal Ferencvaros.
Fotografija: Ljubljančani so bili že drugič za gol prekratki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani so bili že drugič za gol prekratki. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Po včerajšnjem uvodnem porazu proti gostitelju turnirja skupine D celinskega pokala, italijanskemu Rittnu (1:2), so hokejisti SŽ Olimpije ostali praznih rok tudi v današnjem drugem obračunu proti Ferencvarosu (2:3 – 2:2, 0:1, 0:0), s čimer ne morejo več računati na prvo mesto in napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. Jutri se bodo pomerili še s španskim Txuri Urdinom.


Zadnji gol že v 27. minuti


Prvi so sicer zadeli zmaji po zaslugi Luke Zorka, treh priložnosti številčne premoči na ledu do koncu uvodne tretjine pa niso znali unovčili. To so izkoristili Madžari in z dvema zadetkoma tehtnico nagnili na svojo stran, še pred prvim odhodom na odmor pa je v 19. minuti izenačil Nik Simšič. Odločilni zadetek je padel že v 27. minuti, ko je vratarja Tilna Spreitzerja ukanil Finec Rasmus Kulmala.


Mušič: V zadnji tretjini pravi obraz


»Včerajšnja tekma je bila izenačena, morda smo bili celo za odtenek boljši, a smo izgubili po kazenskih strelih. Vedeli smo, da so danes na razpolago nove točke, toda Madžari so bili odličen in napadalno zelo močan tekmec, težko jih je bilo ustavljati. V zadnji tretjini smo pokazali pravi obraz, žal pa nismo znali izenačiti in iztržiti še kaj več,« je poraz komentiral Aleš Mušič.

Preberite še:

Komentarji: