Zmaji hrabro po domači lovoriki

Pri hokejski Olimpiji s pokroviteljem in 500.000 evri v sezono. 

Objavljeno
07. september 2017 01.39
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Srečanje Olimpijinega hokejskega tabora s poročevalci, predstavnikom Slovenskih železnic, novega glavnega pokrovitelja, in tudi ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, je razkrilo nova obzorja, a še naprej pustilo v zraku tudi številne uganke. Zmaji pa so odločni – že ob koncu tedna bodo v Celju napadli domačo pokalno lovoriko.

Spodbudnih besed je bilo včeraj na magistratu iz zeleno-belih vrst slišati precej več kot pred nekaj meseci, ko je starejša sestra sedanjega kluba utonila v valovih dolgov in je sploh ni več na regionalnem hokejskem zemljevidu. Povsem razumljiva je želja te nove Olimpije, da bi nekoč nastopala v EBEL, toda zaenkrat ji tega denarne možnosti še ne dopuščajo. Sodeč po včerajšnjih ustnih zagotovilih pa tivolska blagajna poslej še zdaleč ne bo več prazna.

»Pred vami je nov klub, štartal bo z ničle, torej brez dolgov,« je navzoče nagovoril župan Janković, na žalost hokejistov dejal, da v prihodnjih štirih letih v glavnem mestu ne bo novih ledenih ploskev – ostaja nerazumljivo, čemu ne bi uredili že obstoječe drsališče pod tivolsko dvorano za trening –, da ostaja privženec Olimpije (»V vseh športnih panogah z izjemo rokometa, kjer so moje krimovke.«), a da ga prav pogosto v tivolski ledni dvorani ni, ker s tribun ne more dobro spremljati hitrih hokejistov in malega ploščka: »Rad bi gledal tekmo od blizu, pa mi tega ne dovolijo …«

Seveda je sledil smeh navzočih, več resnosti je bilo ob predstavitvi novega tivolskega projekta, pred katerim bo tekmovalni štart jutri na celjskem ledu v četrtfinalu pokala proti Mariborčanom, nato pa v sredo, 13. t. m., za uvod v alpsko ligo (AHL) tekma z Rittnom. Tomaž Vnuk, dolgoletni slovenski reprezentant, zdaj še predsednik kluba, je spregovoril o ciljih: obe slovenski lovoriki, za naslov državnih prvakov ter pokalnih zmagovalcev, in uvrstitev v končnico AHL. Proračun moštva se bo sukal okrog 500.000 evrov, torej zaenkrat bo 20 odstotkov višji od tistega v taboru največjih tekmecev z Jesenic, slabo tretjino omenjene vsote, natanko 150.000, bodo prispevale Slovenske železnice, katerih predstavnik Miha Butara je navzočim potrdil, da bo ob omenjenem vložku novi glavni pokrovitelj pokril še sredstva za prevoz na tekme AHL v tujino ter za varovanje domačih tekem.

Direktorja Dušana Mesa ni bilo na novinarski konferenci, tudi občnega zbora po vseh zapletih in dolgem čakanju na odgovore okrog končnih dogovorov s pokrovitelji pri klubu še niso izpeljali, pričakovati ga gre v prvih dveh mesecih prihodnjega leta, ko bodo tudi uradno spremenili dosedanje ime v HK SŽ Olimpija. »Dotlej pa ga bomo uporabljali v komercialne in medijske namene,« je še dodal Vnuk, do občnega zbora še predsednik, nakar bo ta vloga pozneje pripadla, kot je v podobnih primerih v navadi, komu iz vrst glavnega pokrovitelja, predvidoma prvemu v hierarhiji.

Trener ljubljanskih hokejistov bo Andrej Brodnik, pomagal mu bo Matej Hočevar, kapetan bo Boštjan Groznik, v kadru prevladujejo mladi hokejisti, po izkušnjah iz reprezentančnih vrst pa izstopata vratar Robert Kristan in napadalec Andrej Hebar.