Zmaji na Južnem Tirolskem presenetili favorite

Hokejisti Olimpije so z 1:0 na tujem ugnali Bolzano in skočili na 5. mesto razširjene avstrijske lige. Edini strelec je bil Nik Simšič.
Fotografija: Nik Simšič je zablestel v Bolzanu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nik Simšič je zablestel v Bolzanu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Po zadnjem tivolskem porazu proti Innsbrucku prav veliko optimizma med privrženci Olimpijinih hokejistov pred gostovanjem v Bolzanu ni bilo. Toda zmaji so se odločno zoperstavili favoriziranim gostiteljem ter jih z bojevito in disciplinirano predstavo ugnali z 1:0 (1:0, 0:0, 0:0; Simšič 14.).

Med osrednjimi junaki večera je bil v dvorani dvakratnih prvakov razširjene avstrijske lige Čeh v vratih ljubljanskega moštva Lukaš Horak, ki je ustavil vseh 40 strelov domačega moštva. Zeleno-beli so jih v vrata Bolzana sprožili 22, seveda pa je najbolj pomemben končni izid, s katerim si je Olimpija priigrala tri točke in je s skupno devetimi na 5. mestu.

Omeniti gre, da so bili učinkoviti še nekateri slovenski asi pri klubih na tujem: ob gladki zmagi Fehervarja proti Grazu (6:1) je vodilni gol na tekmi zabil Anže Kuralt, Muršakova gol in podaja nista preprečila poraza Celovčanov v Brunicu (3:5), Rok Tičar pa je zabil gol ob zmagi Vienne pri Vorarlbergu (6:4).

Prav proti Vorarlbergu bo moštvo SŽ Olimpije igralo naslednjo tekmo, že ta petek v Ljubljani.

Preberite še:

Komentarji: