Zmaji po preobratu v zadnji tretjini klonili proti Pustertalu

Hokejisti Olimpije so v Hali Tivoli gostili vodilni Pustertal, ki se je rešil z zadetkom na koncu rednega dela, nato pa slavil po kazenskih strelih. 
Fotografija: David Planko je na začetku druge tretjine popeljal Olimpijo v vodstvo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
David Planko je na začetku druge tretjine popeljal Olimpijo v vodstvo. FOTO: Matej Družnik/Delo

Hokejisti Olimpije so v zadnjem obdobju v izvrstni formi, po nizu zmag so se povzpeli celo na drugo mesto lestvice v alpski hokejski ligi (AHL), zato je bil dvoboj z vodilnim Pustertalom najtežje pričakovan ta konec tedna v AHL. 

Dobrih 1300 gledalcev v Tivoliju v prvi tretjini ni videlo zadetkov, ekipi sta bili dokaj izenačeni, prvič je v polno meril David Planko na začetku druge tretjine, po podaji Gregorja Koblarja je povedel zmaje v vodstvo. Dobrih osem minut kasneje je na 2:0 povišal Klemen Čepon in zdelo se je, da bo v Tivoliju padel tudi Pustertal. 

A se gostje niso kar tako predali, najprej je v zadnji tretjini na 2:1 znižal Oberrauch, nato pa je manj kot minuto pred koncem rednega dela junak gostov postal Teemu Virtala in izenačil na 2:2. V podaljšku zadetkov ni bilo, odločali so kazenski streli, na žalost domačih navijačev so jih dobili gostje in iz Tivolija odnesli pomembno zmago. 

Olimpija ostaja na drugem mestu prvenstvene lestvice, zmaji imajo točko več in tekmo manj od tretjega Lustenaua. 
 

Preberite še:

Komentarji: