Zmaji z vrha lestvice v novi napad

Pred železarji zahteven dvojček tekem v Avstriji.
Fotografija: Andrej Hebar (levo) in Aleš Mušič sta najbolj izkušena hokejista Jesenic in Olimpije. FOTO Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Andrej Hebar (levo) in Aleš Mušič sta najbolj izkušena hokejista Jesenic in Olimpije. FOTO Roman Šipić/Delo

Za največje hokejske zanesenjake pri nas je bil kar nenavaden prvi daljši tekmovalni premor v sezoni alpske lige, trenerja obeh slovenskih klubov v tekmovanju, Gregor Polončič v Ljubljani in Mitja Šivic na Jesenicah, pa sta se ga pravzaprav razveselila. Zdaj je pred njima zahteven konec tedna.

Olimpija se je že uspešno vrnila v tekmovalni ritem in na četrtkov tivolski večer osvojila pričakovane točke proti Zell am Seeju ob zmagi s 3:1. Razplet jo je izstrelil na vrh lestvice, po točkah je izenačena z najbolj kakovostnim italijanskim moštvom v ligi iz Asiaga. Toda pot k zadnji zmagi proti moštvu iz solnograškega dela Avstrije še zdaleč ni bila preprosta, tekmeci zmajev so se spretno branili, le kakovosti posameznikov, denimo Žana Jezovška za vodstvo z 2:1, in zdaj že prepoznavnemu zmagovalnemu tivolskemu značaju se lahko navijači zahvalijo za novo veselje. Pričakujejo ga tudi drevi (19.00), ko bo gostovala Cortina. Igra Ljubljančanov nam v teh dneh še zdaleč ne deluje tako suvereno kot v končnici prejšnje sezone, pa vendarle so zmaji očitno spet vrgli rokavico izziva tekmecem v alpski ligi.

Žan Jezovšek je prispeval pomemben delež k četrtkovi zmagi proti Zell am Seeju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Žan Jezovšek je prispeval pomemben delež k četrtkovi zmagi proti Zell am Seeju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Med temi so tudi Jesenice, pri katerih pa je dosedanja podoba sezone povsem drugačna: 11. mesto na lestvici še zdaleč ne razkriva vsega, kar so železarji pokazali na ledu. A njihova razprodaja točk, zlasti pri kazenskih strelih ali v podaljšku, je pretirana, boleč udarec je četa trenerja Šivica doživela tudi tik pred tekmovalnim oddihom, ko je v zadnjih sekundah doma izgubila z Asiagom, tekma je bila že na kakovostni ravni bolj cenjene EBEL ...

Hokejska Zgornjesavska dolina je realno po vložku daleč od omenjenega vodilnega tekmovanja v regiji, res pa je, da v dvorani odličnih razmer – tu bodo tudi v februarju risi igrali v prvem delu kvalifikacij za OI 2022 – znajo zavihati rokave. Sleherni od trenerjev nove dobe, pred Šivicem sta to nalogo opravljala Gaber Glavič in za njim Marcel Rodman, se je z valom mladih igralcev ustvarjalno in resno lotil dela, imenitna nagrada za železarje bi bila uvrstitev v končnico, za to pa bodo morali vložiti ogromno energije. Za začetek že danes in jutri na Predarlskem, ko jih proti Bregenzerwaldu in Lustenauu čaka dvojni spored tekem.

Olimpijo po uspehu proti avstrijskemu moštvu danes čaka zahtevna preizkušnja s Cortino. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Olimpijo po uspehu proti avstrijskemu moštvu danes čaka zahtevna preizkušnja s Cortino. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Preberite še:

Komentarji: