Zmaji zalili Brunico z mrzlo prho in pokvarili veliko veselico

Po golu v podaljšku SŽ Olimpija zaostaja v finalu z 2:3. Šesta tekma v petek v Tivoliju.
Fotografija: Dvakratni strelec David Planko (levo) se je veselil s soigralcem Janezom Orehkom. Foto Matej Družnik
Odpri galerijo
Dvakratni strelec David Planko (levo) se je veselil s soigralcem Janezom Orehkom. Foto Matej Družnik

Dolge sezone v alpski ligi še ni konec! Hokejisti SŽ Olimpije so namreč po dveh domačih spodrsljajih zablesteli na Južnem Tirolskem in tekmece iz Brunica skupaj z njihovimi navijači, ki so bili že pripravljeni na slavje ob lovoriki, zalili z mrzlo prho. Gol odločitve v v podaljšku je zabil David Planko, Ljubljančani so tako izid v seriji na štiri zmage znižali na 2:3.

Hokejski privrženci v Ljubljani so se po dolgem času v zadnjih dneh dvakrat vrnili v lepem številu na tivolske tribune, a jih ob tesnih porazih vedno znova zapuščali razočarani. Toda moštvo s trenerjem Juretom Vnukom ni obupalo: četudi je po dveh tretjinah zaostajalo z 0:2, se je v zadnjih dvajsetih minutah lotilo lova za tekmecem.

Prvi gol je zmajem vlil samozavest, izenačili so 24 sekund pred koncem, ko je dvorana, prej pripravljena za šampionsko veselico, onemela. Sledil je podaljšek, v njem pa se je s svojim drugim golom večera odrezal branilec Planko.

Naslednja 6. tekma bo tako v petek (19.15) v Tivoliju, v primeru novega Olimpijinega uspeha bo o zmagovalcu alpske hokejske lige 2018/19 odločala predstava št. 7 v nedeljo na Južnem Tirolskem.

Preberite še:

Komentarji: