Zmaji zmagali na Madžarskem, v nedeljo proti KAC

Gol odločitve je na vročem gostovanju v Szekesfehervarju za ljubljansko moštvo zabil Tadej Čimžar minuto in dve sekundi pred koncem.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije so osvojili prve tri točke v novi sezoni ICEHL. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije so osvojili prve tri točke v novi sezoni ICEHL. FOTO: Leon Vidic/Delo

Po bledi uvodni predstavi pred dnevi v Bolzanu in takrat poraz z 1:4 so Olimpijini hokejisti v svojem drugem nastopu sezone za točke razširjene avstrijske lige (ICEHL) prvič zmagali.

Na Madžarskem so ugnali domače moštvo Fehervarja, proti kateremu jim v prejšnji zimi zlepa ni šlo. Uresničila se je želja kapetana Žige Panceta, ki nam je v pogovoru za Delo dejal, da je morda Olimpijina zmaga proti Fehervarju v letošnjem pripravljalnem obdobju morda prav lepa napoved tudi za to tekmo.

Tokrat so bili Ljubljančani po ogorčenem boju boljši s 3:2 (0:0, 1:0, 2:2; Magovac, Garreffa, Čimžar; Fournier, Vertes); gol za končni izid pa je Tadej Čimžar zabil minuto in dve sekundi pred koncem.

Zmaji so si tako priigrali lepo izhodišče za uvodno domačo tekmo sezone v ICEHL. V nedeljo se bodo v Tivoliju ob 17.30 pomerili proti KAC iz Celovca, kjer ena vodilnih v moštvu pripada slovenskemu reprezentantu Roku Tičarju, tokrat ob zmagi Korošcev na Dunaju (4:0) dvakrat podajalcu.

Preberite še:

Komentarji: