Zupančič za novega kapetana postavil Muršaka

Selektor slovenske hokejske reprezentance poudarja, da glavni cilj na turnirju v Innsbrucku ni končna zmaga.

Objavljeno
08. februar 2016 20.16
J. P.
J. P.

Bled - Slovenski hokejisti bodo reprezentančni premor v nekaterih ligaških tekmovanjih po Evropi izkoristili za nastop na pripravljalnem turnirju evropskega izziva v Innsbrucku, v primerjavi s podobnim novembrskim tekmovanjem na Poljskem pa bo imel tokrat selektor Nik Zupančič že na razpolago precej močnejšo zasedbo. Naši fantje se bodo sicer od četrtka do sobote merili s Slovaki, Francozi in Avstrijci.

Danes so se reprezentanti zbrali na Bledu, kjer jih čakata dva dneva treningov pred potjo v Innsbruck, kamor se bodo - zaradi novega sponzorstva - podali kar z vlakom. Dva močna napadalna aduta iz lige KHL, člana Slovana iz Bratislave Žiga Jeglič in Rok Tičar, se bosta soigralcem na prošnjo kluba pridružila šele na Tirolskem, namesto Medveščakovega čuvaja mreže Gašperja Krošlja bo med vratnice stopil Matija Pintarič (Dijon), tik pred začetkom priprav sta sodelovanje odpovedala poškodovana Blaž Gregorc (Pardubice) in Kristjan Čepon, za zdaj je kot zamenjava vskočil zgolj Miha Logar (oba Telemach Olimpija), saj se selektor še ni odločil, ali bo za naknadni vpoklic izbral branilca ali napadalca.

»Po dolgem času smo spet skupaj, še nekoliko močnejši kot nazadnje v Katovicah, vesel sem, da se je lahko odzval tudi Jan Muršak. Žal so poškodbe sestavni del športa, zato nekaterih, na katere smo računali, ne bo. Trenutno imam na voljo sedem branilcev in 13 napadalcev, o zamenjavah se bomo še odločili po treningih, čeprav je včasih kar težko dobiti igralce za tovrstne akcije,« je poudaril Zupančič, ki se je za tri vratarje odločil zato, ker je na takšnih turnirjih tvegano nastopiti samo z dvema. Predvidoma bo vsak iz trojice branil v enem dvoboju. Cilj na turnirju ni končna zmaga, saj gre predvsem za pripravo za aprilsko svetovno prvenstvo, vseeno pa selektor od igralcev pričakuje zmagovalni pristop v vsakem obračunu.

Kapetan na tokratni akciji bo Muršak, njegova pomočnika branilca Andrej Tavželj in Sabahudin Kovačevič. »Nositi kapetanski trak je velika čast. Vem, da je težko nadomestiti Tomaža Razingarja, a v moštvu je veliko izkušenih fantov, ki mi bodo pomagali. Vesel sem, da sem spet tukaj in v pomoč ekipi,« je poudaril napadalec moskovskega CSKA, eden tistih, ki odlično poznajo četrtkove tekmece Avstrijce, pa je vratar Luka Gračnar, ki si že nekaj let kruh služi v Salzburgu: »Posebnih skrivnosti ni. Jaz dobro poznam njih, oni mene. Sicer pa je reprezentančna akcija lepa priložnost za oddih od klubskih obveznosti, saj gre v zadnjem času vse bolj na nož. To je super priložnost, da zadihaš in se spočiješ.«

POSTAVA SLOVENIJE

Vratarji: Robert Kristan (Chomutov), Luka Gračnar (Salzburg), Matija Pintarič (Dijon).

Branilci: Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič (oba Graz 99ers), Andrej Tavželj (Telemach Olimpija), Luka Vidmar (Stjernen), Jakob Milovanovič (Grenoble), Klemen Pretnar (Vienna Capitals), Miha Logar (Telemach Olimpija).

Napadalci: Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava), Robert Sabolič (Sparta Praga), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Jan Muršak (CSKA Moskva), Jan Urbas (Västeras), Ken Ograjenšek (Epinal), Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut (vsi Telemach Olimpija).

Razpored turnirja v Innsbrucku

Četrtek, 11. februar

Francija - Slovaška (16.30)
Slovenija - Avstrija (20.20)

Petek, 12. februar

Slovenija - Francija (16.30)
Avstrija - Slovaška (20.20)

Sobota, 13. februar

Slovenija - Slovaška (12.30)
Avstrija - Francija (16)