Zupančičev krst z risi prinesel zmago nad Poljsko

Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi v Katovicah premagala domačo Poljsko z 2:1 (0:0, 1:0, 1:1).

Objavljeno
05. november 2015 23.02
APTOPIX Sochi Olympics Ice Hockey Men
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Katovice - Slovenska hokejska reprezentanca je v Katovicah odigrala prvo tekmo tradicionalnega jesenskega izziva, na prijateljskem turnirju pa je rise prvič samostojno vodil selektor Nik Zupančič. Več sezon pomočnik Matjaža Kopitarja na Poljskem ne igra z najboljšimi Slovenci, njegovi izbranci pa so navkljub temu z 2:1 premagali gostitelje turnirja.

Risi so že v prvi tretjini nadstreljali Poljaki, sprožili so 13 strelov, njihovi tekmeci le tri, a ploščka niso spravili v gol. Domačini so se v drugih 20 minutah bolje zoperstavili Slovencem, Zupančičevi izbranci pa so v 35. minuti zadeli. Anže Ropret in debitant v članski reprezentanci Nik Pem sta vpisala podajo, Gregor Koblar je zadel. V uvodu tretje tretjine je ob igralcu več izenačil Mikolaj Lopuski. Dobrih pet minut in pol kasneje so Poljaki spet zaostajali; uspešen je bil David Rodman.

Na prvi tekmi v Katovicah sta se pomerila Južna Koreja in Avstrija, slednji so se veselili zmage z 2:1 po podaljšku.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v petek ob 16. uri proti Avstriji, dan kasneje ob isti uri še proti Južni Koreji. Vse reprezentance bodo aprila igrale še na drugoligaškem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo gostile prav Katovice.