Adria Mobil zaradi dopinga odpustila Fajta

Adria Mobil se je razšla s Kristjanom Fajtom, ker si je na dirki Istrska pomlad pomagal z nedovoljenimi sredstvi.

Objavljeno
12. april 2016 21.23
kolesarstvo
M. Ž.
M. Ž.

Novo mesto - Vodstvo kolesarskega kluba Adria Mobil je odpustilo dolgoletnega člana Kristjana Fajta, ker si je na marčevski dirki Istrska pomlad pomagal z nedovoljenimi poživili. 

33-letni Fajt, ki za Adrio Mobil kolesari osmo sezono, je od svojega kluba prejel nepreklicen suspenz, pa čeprav gre po pravilih protidopinške komisije Mednarodne kolesarske zveze (UCI) za začasen suspenz:

»Čeprav je suspenz po pravilih mednarodne protidopinške komisije Mednarodne kolesarske zveze s sedežem v Švici začasen, ker gre za proceduro dodatnega odpiranja vzorcev, je Fajt s strani matičnega kolesarskega kluba KK Adria Mobil z današnjim dnem dobil nepreklicno odpoved pogodbe. Kristijan Fajt je eklatantno kršil tudi zaobljubo proti dopingu, ki jo je podpisal in podal Kolesarski zvezi Slovenije in Slovenski protidopinški organizaciji že leta 2013 in s katero se je tudi javno zavezal, da bo ravnal v skladu s svetovnim kodeksom proti dopingu ter protidopinškim pravilnikom vseh naštetih organizacij. V Kolesarskem klubu Adria Mobil smo nad ravnanjem dolgoletnega kolesarja globoko presenečeni, ogorčeni in jezni, saj zdrav način življenja in najvišje športne vrednote postavljamo na najvišje možno mesto in o tem vse člane našega kluba - od najmlajših do članov profesionalnega moštva - nenehno osveščamo,« so pojasnili pri novomeškem klubu, ki boj proti dopingu že dolgo vrsto let postavlja na prvo mesto.

Novomeščani še dodajajo, da so strogo zavezani dejstvu, da nikakršnih bližnjic za dosego športnih ali kakšnih koli drugih rezultatov nikomur ne dopuščajo in da se bodo tega držali tudi v prihodnje:

»Početje Kristijana Fajta strogo obsojamo. Posledice takšnega nedovoljenega in obsojanja vrednega početja bo nosil sam, saj je z uporabo nedovoljenih poživil omadeževal ne samo svojega imena, pač pa tudi ime in ugled kluba, vseh njegovih članov, številnih pokroviteljev in vrste drugih podpornikov. Od Kristijana Fajta se je, kot rečeno, z današnjim dnem Kolesarski klub Adria Mobil dokončno in nepreklicno poslovil,« so zaključili pri Adrii Mobilu.