Araširo pred Bernalom, Rogličem in Mezgecem (VIDEO)

Na kriteriju Saitama je na navdušenje domačih navijačev zmagal Japonec, zmagovalca Toura in Vuelte prepozno v lov.

Zmagvalec Vuelte in svetovna številka ena Primož Roglič ter zmagovalec Toura Egan Bernal sta bila najbolj zveneči imeni kriterija Saitama na Japonskem. Vendar je na navdušenje številnih gledalcev ob progi te ekshibicijske dirke zmago slavil Japonec Jukira Araširo.

Araširo je bil med najbolj dejavnimi kolesarji na tej 59,5 km dolgi preizkušnji (17 krogov po 3,5 km). Dolgo je bežal skupaj z Jakobom Fuglsangom, Matteom Trentinom in Luko Mezgecem, ko je v osredju ostal sam, sta se za njim pognala Roglič in Bernal, ki sta kolesarila v svojih trofejnih majicah. Slovenec v rdeči zmagovalca Vuelte, Kolumbijec v rumeni zmagovalca Toura.



Najbolj vroča kolesarja sezone 2019 sta bila z lovom nekoliko prepozna, Araširo, 35-letni član ekipe Bahrain Merida, je za nekaj metrov ugnal drugouvrščenega Bernala in tretjeuvrščenega Rogliča. Šprint zasledovalne skupine je za končno 4. mesto dobil Mezgec.



Za slovenskega šampiona, ki je letos slavil izjemnih 13 zmag, je konec dolge sezone, ki jo je začel februarja na dirki po Združenih arabskih emiratih. Po oddihu bo čas za sestavljanje tekmovalnega načrta za leto 2020, iz njegove ekipe pa sporočajo, da bo v naslednjih petih tednih znano, kateri njihovi kolesarji bodo nastopili na Giru in Touru.

Preberite še:

Komentarji: