Bahrain Merida tudi z Mohoričem in Korenom optimistično v novo sezono

Na Hvaru se je javnosti predstavila ekipa Bahrain Merida, tudi z novincema Matejem Mohoričem in Kristijanom Korenom.

Objavljeno
14. december 2017 20.52
N. Gr.
N. Gr.

Hvar - Kolesarska ekipa Bahrain Merida se že dober teden dni mudi na Hvaru na prvem pripravljalnem kampu, kjer so se tudi predstavili javnosti. Za Hvar so se odločili, ker ima eden od glavnih akterjev v ekipi Paolo Slongo tam dobrega prijatelja, ki je pomagal pri organizaciji in logistiki. Prvih nekaj dni so imeli kolesarji čudovito vreme za treninge, v zadnjih jim nagaja dež.

Ekipa je predstavila tudi nov dres, ki bo precej bolj rdeč kot lani, na njem pa ostajajo tudi odtenki zlate in bele barve. Menedžer ekipe Brent Copeland je najprej ocenil lansko sezono in ji namenil same pohvalne besede, saj je bil osnovni cilj uveljavitev ekipe na kolesarskem zemljevidu in postavljanje trdnih temeljev za nadaljevanje, kar so tudi dosegli, Vincenzo Nibali in Sonny Colbrelli pa sta poskrbela za nekaj odmevnih rezultatov. 

V novo sezono vstopajo s šestimi novinci, prihajajo Domenico Pozzovivo, Mark Padun, Gorka Izagirre, Hermann Pernsteiner, Matej Mohorič in Kristijan Koren. Slovenska prišleka sta se pridružila Luki Piberniku, Domnu Novaku, Davidu Peru, Gregi Boletu in Borutu Božiču in še povečala slovensko kolonijo v Bahrain Meridi, ekipa pa ni podaljšala pogodbe z Janijem Brajkovičem. 

Glavni športni direktor Gorazd Štangelj se je dotaknil tudi odločitve, da Vincenzo Nibali izpusti Giro in odide na francoski Tour. Trasa Toura je po besedah morskega psa iz Messine zelo zanimiva in dovolj razgibana, da se bo lahko pomeril za oder za zmagovalce. Na Giru bo kapetan Pozzovivo, ki bo kasneje odšel v Francijo kjer bo eden najboljših pomočnikov Nibaliju. Na predstavitvi so bili polni optimizma tudi izkušeni Ion Izagirre, Kanstantin Sivcov in Heinrich Haussler, ki so imeli v lanski sezoni ogromno težav s poškodbami.

Ekipa bo sezono začela v Avstraliji na prvi dirki svetovne serije Tour Down Under, zasedbo pa bodo potrdili v prihodnjih dneh.