Odpadli trije iz prve četverice lanskega Toura

Primož Roglič je ostal brez enega glavnih tekmecev na generalki pred Tourom in tudi moštvenega kolega Stevena Kruijswijka. Odstopil tudi Emanuel Buchmann.

Objavljeno
15. avgust 2020 12.48
Posodobljeno
15. avgust 2020 14.31
Egan Bernal je končal dirko zaradi bolečin v hrbtu. FOTO: Justin Setterfield/AFP
STA
STA
Pariz - Zmagovalec kolesarske dirke po Franciji 2019, Egan Bernal, sedmi po treh etapah kriterija Dauphine, danes na četrti etapi ni štartal in je že končal z nastopi na omenjeni dirki, na kateri vodi Primož Roglič.

Kolumbijec je tako v drugi kot tretji etapi izgubljal sekunde proti Rogliču (Jumbo-Visma), a je bil še vedno najmočnejši kolesar ekipe Ineos. Zdaj se poraja vprašanje, ali bo Kolumbijec pripravljen na boj na dirki po Franciji (začetek 29. avgusta), najpomembnejšo dirki sezone.

»Danes ne bo štartal," je pred začetkom dirke potrdil njegov moštveni kolega Geraint Thomas, poroča portal cyclingnews. »Ima bolečine v hrbtu in zanj je najboljše, da se odpočije. Do Toura ni več veliko, zato je pomembno, da bo takrat 100-odstotno pripravljen. Mislim, da ni nič resnega, a bolje je biti previden,« je še dodal Thomas.

image
Primožu Rogliču se nasmiha odmevna zmaga. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

 

Roglič: Ni še konec, čakajo nas mnogi vzponi


Kot še piše portal, je bil Roglič presenečen nad Bernalovim odstopom, a priznal, da dirke še zdaleč ni konec. »Mislim, da za nas to ne spremeni veliko. Moramo se osredotočiti na svoje delo in poskusiti biti najboljši. Veselim se te etape. Še vedno bo težak boj, ni vse na Eganu, saj je tu veliko odličnih kolesarjev. Ne vem, kaj bo danes, a bo težko. Takoj na začetku nas čakajo hribi, mi si želimo nadzora in dobrega položaja. Osredotočili se bomo na to,« je povedal Roglič, ki ima štirinajst sekund prednosti pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama - FDJ) in dvajset pred Nemcem Emanuelom Buchmannom (Bora Hansgrohe). Slednji je prav tako odstopil zaradi poškodbe, ni pa znano, za kako resno gre.

Kriterij Dauphine se bo sklenil v nedeljo s peto etapo.
 

Odpadel tudi Steven Kruijswijk


Dirko je končal tudi Rogličev moštveni kolega iz moštva Jumbo Visma Steven Kruijswijk. V četrti etapi je padel in si po prvih poročilih izpahnil ramo. Zelo težko bo nastopil na Touru, kjer je bil lani tretji. Kruijswijk je ob Tomu Dumoulinu in Rogliču eden od treh kapetanov nizozemske ekipe.

Tako so na generalki za Tour odstopili kar trije iz prve četverice lanke pentlje po Franciji. Buchmann je bil namreč četrti.